Trutnov

Soud, ilustrační fotografie

Tragická srážka s autem generála. Řidič mustangu jel až 158 km/h, vinu přiznal

Řidič Vojtěch Chaura, který loni v září podle obžaloby způsobil tragickou nehodu mezi Vrchlabím a Špindlerovým Mlýnem, dnes u Okresního soudu v Trutnově přiznal vinu. Chaura řídil sportovní vůz Ford Mustang a srazil se v protisměru s protijedoucím autem, v němž zahynul zástupce ředitele Vojenského zpravodajství, brigádní generál Milan Jakubů. Jeho manželka byla těžce zraněna.
Koronavirus SARS-CoV-2

Druhá vlna testů v nemocnici Trutnov odhalila jeden případ covidu

Druhá vlna testování téměř 330 zdravotníků a pacientů krajské nemocnice Trutnov na nákazu covid-19 prokázala nákazu u jediného pacienta. Testy se týkaly také pacientů z ambulance trutnovské nemocnice. ČTK to dnes řekl náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09). Třetí vlna testu je naplánovaná na polovinu srpna ve stejném rozsahu.
Soud, ilustrační foto

Spor o zámek Hrubý Rohozec: Turnov podal dovolání v restituční kauze Walderode

Turnov podal dovolání k Nejvyššímu soudu v restituční kauze rodu Walderode. ČTK to dnes řekl starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok). Město chce dovoláním zvrátit rozhodnutí soudů, které nárok šlechtického rodu na vydání panství na Turnovsku uznaly za oprávněný. Stejný krok jako Turnov učinil už státní podnik Lesy ČR a podle informací ČTK se chystají dovolání podat i památkáři. Rod se majetku domáhá od roku 1992. Ve sporu jde i o zámek Hrubý Rohozec, lesy a pozemky.
Spalničky

Trutnovsko trápí spalničky, tamní pobočka firmy Siemens musela omezit výrobu

Hygienici na Trutnovsku hlásí zvýšený výskyt onemocnění spalničkami. Nakažení lidé mají vazbu na trutnovskou pobočku firmy Siemens, která tam má závod. Na svém webu to uvádí krajská hygienická stanice v Hradci Králové. Podle serveru Deník.cz byla v továrně omezena výroba tak, aby se zaměstnanci, kteří mohou být infekcí ohroženi, nenakazili. "Hospitalizováno je asi 20 osob," uvedli dnes odpoledne na webu krajští hygienici.
ilustrační foto

Muže na Trutnovsku srazil vlak. Zraněním na místě podlehl

lak v Malých Svatoňovicích na Trutnovsku dnes kolem 19:00 srazil a usmrtil člověka pohybujícího se v kolejišti. Sražený zemřel na místě. Ve vlaku cestovalo asi 50 lidí, kterým se nic nestalo. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy