Opravdu jste řídil tu tramvaj? ODS pokládá zákaz nočního vycházení za nelogický

Opoziční občanští demokraté považují za naprosto nelogické opatření zakazující vycházení od 21:00 do 04:59, které bude platit od středy. Vláda jej vyhlásila v pondělí večer. Na dnešní tiskové konferenci před schůzí Sněmovny to řekla poslankyně Jana Černochová. ODS je pro co nejrychlejší návrat žáků prvních a druhých tříd k prezenční výuce na základních školách. Ve střídavém režimu by podle Černochové měli do škol docházet také deváťáci.

Výjimky ze zákazu nočního vycházení platí mimo jiné pro cesty do zaměstnání, výkon povolání, neodkladné cesty kvůli ochraně života, zdraví a majetku, ale také pro venčení psů ve vzdálenosti do 500 metrů od bydliště.

"Kdyby to byl apel, prosba na občany, tak tomu rozumíme. Ale pokud budou starostové, hejtmani, primátoři nuceni posílat strážníky městské policie nebo Policie ČR do ulic kontrolovat řidiče městské hromadné dopravy, kterého se někdo bude v deset hodin ptát: 'Opravdu jste řídil tu tramvaj?', to nám přijde jako mrhání jak finančními, tak lidskými prostředky," řekla Černochová.

Opatření proti koronaviru vám můžou připadat často nedomyšlená a chaotická.To je bohužel pravda, protože třeba nedělní zákaz prodeje v obchodech nedává smyslI tak je ale nutné chovat se zodpovědně!Andreje Babiše porazíme za rok ve volbách a bude konečně líp. ?

— ODS (@ODScz) October 26, 2020

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) dnes po mimořádném jednání vlády uvedl, že se ani první stupeň základních škol nevrátí od pondělí k prezenční výuce. Původně to slíbil, epidemická situace to podle něj však neumožňuje.

Podle ODS je nutné, aby se do lavic vrátily děti z prvních a druhých tříd a také deváťáci v rámci střídavého vyučování. "Pokud chceme, aby současní deváťáci dobře prospívali na středních školách, není možné ani tuto třídu, ani tuto generaci nějakým způsobem pominout. Představa občanských demokratů je ta, že by mohli chodit po pěti jednou, dvakrát týdně do školy na konzultace, alespoň český jazyk, matematiku a cizí jazyk, aby byli připraveni na přijímací zkoušky. Pokud nezačnou teď, tak už to nedoženou," dodala Černochová.

Související

Volební štáb hnutí ANO

Volby by jasně vyhrálo hnutí ANO. ODS se propadla na třetí místo

Pokud by se parlamentní volby konaly v lednu tohoto roku, hnutí ANO by získalo vítězství se 31,5 procenty hlasů. Na druhém místě by skončili Piráti se ziskem 13 procent a na třetím ODS s 12 procenty. Tato data vyplývají z dnes zveřejněných výsledků volebního modelu agentury Median. Do Poslanecké sněmovny by se podle tohoto modelu dostalo celkem šest politických stran a hnutí.

Více souvisejících

ODS Jana Černochová Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2) Vláda ČR Školství

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

Putin zvítězil, volilo ho přes 87 procent lidí, ukazuje první průzkum

Ruský prezident Vladimir Putin podle průzkumů zveřejněných po uzavření volebních místností suverénně obhájil mandát. Volit ho mělo více než 87 procent lidí, kteří odevzdali hlas. Účast u voleb hlavy státu v neděli překročila 65 procent. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy