Primark i nadále tají, kdy v Praze otevře první českou pobočku

Irský oděvní obchod Primark loni oznámil, že letos otevře první českou pobočku, a to přímo v nové budově na Václavském náměstí. The Flow Building už je sice zkolaudovaná, ale v centru města zatím oděvy nekoupíte.

Oděvní obchod Primark vznikl v roce 1969 v irském Dublinu, po více než 50 letech provozuje po celém světě přes 370 poboček. V druhé polovině letošního roku se má otevřít pražská prodejna. Doposud Češi jezdili za nákupy u této značky především do Drážďan či Vídně.

Jak v létě informoval web Deníku, budova The Flow Building na Václavském náměstí, kde má pobočka být, už je zkolaudována. Zatímco kanceláře v horních patrech již užívají první nájemníci, obchodní sekce by měla být stavebně dokončena až během podzimu.

Projektový manažer společnosti Flow East Tomáš Matýsek ČTK v červenci řekl, že Primark si pronajme všechna tři podlaží určená maloobchodu. Celkem jde o plochu 6000 metrů čtverečních.

Přípravy jsou ale v plném proudu. Jak zjistil server EuroZprávy.cz, již od května letošního roku se na webu společnosti objevují inzeráty, v nichž oděvní gigant shání zaměstnance do prodejny v samém centru hlavního města.

Primark konkrétně hledá lidi na pozice prodavače, vedoucího směny či oddělení nebo manažera vizuální podpory prodeje. Běžný prodavač si má v obchodě přijít na 28 tisíc korun měsíčně při plném úvazku.

„Letos plánujeme otevřít,“ potvrdil webu EuroZprávy.cz Jan Kotrbáček ze společnosti Cushman & Wakefield, která má na starosti komunikaci. Přesný termín neuvedl s tím, že jde o strategii Primarku. „Nikdy neříkají, kdy přesně to bude. Výjimku neudělají ani v českém případě,“ vysvětlil postup irské firmy.

Druhou českou pobočku v Brně plánuje Primark otevřít v roce 2022. „Na tomto letopočtu se nic nemění,“ dodal Kotrbáček.

Související

Primark otevřel prodejnu v Brně.

Primark už je na dvou místech v Česku, otevřel prodejnu v Brně

Primark dnes otevřel v obchodním centru Olympia v Brně svou druhou prodejnu v České republice. Otevření předcházela investice v hodnotě více než 220 milionů korun. Nová pobočka o rozloze 3600 m2 nabízí zákazníkům z Moravy výjimečný zážitek z nakupování, který je oblíbený u zákazníků z celého světa.
Primark otevřel první prodejnu v Praze

Primark otevře v Česku druhý obchod ještě letos

Irský oděvní řetězec Primark považuje první rok působení v České republice za úspěšný. Otevření prodejny v centru Prahy představovalo důležitý milník expanze společnosti do střední Evropy. ČTK to dnes řekl oblastní manažer firmy pro region střední a východní Evropy Maciej Podwojski. Dodal, že druhá prodejna v tuzemsku začne fungovat koncem roku v obchodním centru Olympia v Brně.

Více souvisejících

Primark Flow East (developer) Obchody oděvy Praha

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 50 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy