Státní tendr na propagaci biopotravin opět vyhrála Media Age

V mediální kampani pro stát na propagaci biopotravin pokračuje agentura Media Age. V dvouleté kampani na to má 30 milionů korun ročně. ČTK to sdělila mluvčí Státního zemědělského intervenčního fondu (SZIF) Lenka Rezková, detaily pak uvádí Rejstřík smluv. Firma tak pokračuje po pilotním projektu, na který vyhrála tendr již dříve.

"V rámci notifikace Propagační kampaně na podporu biopotravin a ekologického zemědělství je stanovena hranice 30 milionů Kč na kalendářní rok. Je uzavřena rámcová dohoda, finance nemusí být vyčerpány v plné výši," uvedla mluvčí. Podle ní je hlavním cílem projektu podpora ekologického zemědělství.

Kampaň má podpořit prodej bioproduktů, který do roku 2017 stagnoval, v posledních letech roste. "Cestou, jak podpořit tento trend, je kontinuální vzdělávání spotřebitelů v otázkách biopotravin a ekologického zemědělství. Takové nasměrování projektu jednak podpoří stávající producenty biopotravin v celé vertikále a povede k rozšíření jejich sortimentu. Výrobce bude motivovat k zařazení biopotravin do jejich výrobkového portfolia, na straně druhé bude motivovat prodejce, aby pod tlakem požadavků spotřebitelů zvyšovali zastoupení biopotravin v obchodní síti," dodala mluvčí.

Nyní se podle ní připravují nejrůznější aktivity i v souvislosti s aktuální situací ohledně koronaviru v ČR. Agentura má radit v oblasti reklamy a marketingu nebo vypracovat PR strategii a kampaň na téma podpory biopotravin. S pilotním projektem na propagaci má agentura zkušenost už z loňska. Fond letos hospodaří s více než 42 miliardami korun.

Česká spotřeba biopotravin předloni meziročně stoupla o 33 procent, činila 4,43 miliardy korun. Šlo o největší nárůst za desetiletí, trh rostl již osm let. Roční spotřeba na obyvatele byla za 416 korun, o rok dříve šlo o 314 Kč. Podíl biopotravin na celkové spotřebě potravin a nápojů vzrostl na 1,58 procenta. Stále nedosahuje tří procent, která ve strategiích stanovilo ministerstvo. Celkový obrat biopotravin přesáhl sedm miliard korun, vývoz činil téměř 2,6 miliardy Kč. Loňské údaje stát zveřejní za rok.

Související

jídlo

Jogurtů se více prodá ochucených, obliba bílých roste

Zákazníci více nakupují ochucené jogurty, jejich podíl na trhu činil za rok končící letošním říjnem 57 procent. Jsou dražší než bílé, protože za ně zákazníci zaplatili 62 procent ze sumy utrácené za jogurty, uvádí společnost Nielsen. Za stejné období před dvěma lety se prodávalo ochucených jogurtů ještě více, 61 procent, v přepočtu na peníze tvořily 66 procent trhu.

Více souvisejících

biopotraviny tendr Státní zemědělský investiční fond (SZIF) Ekonomika

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy