Odstupující šéf VW Diess zůstane v podniku jako poradce

Odstupující generální ředitel německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess bude v podniku nadále působit, a to jako poradce. Informovala o tom agentura DPA s odvoláním na zdroje z koncernu. Volkswagen v pátek překvapivě oznámil, že Diess ve funkci generálního ředitele na začátku září skončí a na jeho místo nastoupí nynější šéf divize pro výrobu luxusních vozů Porsche Oliver Blume.

Diess měl uzavřenou pracovní smlouvu do podzimu 2025. Podle zdrojů DPA zůstane v podniku až do konce smlouvy jako poradce a bude dál pobírat mzdu. Loni si Diess ve Volkswagenu po započítání nároků na pozdější penzijní platby vydělal přes deset milionů eur (zhruba čtvrt miliardy Kč), upozornila DPA.

O odchodu třiašedesátiletého Diesse z funkce generálního ředitele se podle pátečního prohlášení podniku rozhodlo "po vzájemné dohodě“ na jednání dozorčí rady. Ta poděkovala Diessovi za jeho velké zásluhy o transformaci koncernu, jehož součástí je rovněž Škoda Auto.

"Po opravdu stresující první polovině roku 2022 se mnozí z nás těší na zaslouženou letní dovolenou," napsal Diess na sociální síť LinkedIn před oznámením svého odchodu.

Bavorský rodák přešel do Volkswagenu z BMW v červenci 2015, jen několik měsíců předtím, než se objevily zprávy, že automobilka podváděla při emisních testech ve Spojených státech. Generálním ředitel koncernu Volkswagen se stal v roce 2018.

Související

Herbert Diess

Generální ředitel Volkswagen Herbert Diess nečekaně končí

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém dnešním sdělení.

Více souvisejících

Herbert Diess (VW) volkswagen

Aktuálně se děje

před 2 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

75 let od založení, 25 let od vstupu. V Česku proběhne největší akce NATO od summitu v roce 2002

Neformální zasedání Severoatlantické rady (NAC) na úrovni ministrů zahraničních věcí se uskuteční 30. - 31. května v Praze. Schůzka proběhne v roce, kdy NATO slaví 75. výročí a Česká republika 25. výročí od vstupu do aliance.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy