Elon Musk bohatne stále víc, v žebříčku miliardářů překonal Buffetta

Zakladatel a šéf společnosti Tesla Elon Musk se díky pátečnímu růstu ceny akcií podniku stal bohatším než legendární investor Warren Buffett. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg. Tesla se zabývá výrobou elektromobilů, angažuje se ale i v některých vesmírných projektech.

Objem Muskova majetku se podle indexu v pátek zvýšil o 6,1 miliardy na 70,5 miliardy dolarů (téměř 1,7 bilionu Kč), informuje Bloomberg.

Elon Musk (49) se tak stal sedmým nejbohatším člověkem na světě. Většinu jeho majetku tvoří asi pětinový podíl v Tesle, jejíž akcie v pátek posílily téměř o 11 procent. Od začátku letošního roku se jejich cena zvýšila zhruba o 269 procent. Asi 15 miliard dolarů z Muskova jmění připadá na jeho většinový podíl ve vesmírné společnosti SpaceX.

Buffett (89) je považován za jednoho z nejúspěšnějších investorů na světě a díky svým úspěšným investicím si vysloužil přezdívku Věštec z Omahy. Jeho investiční skupina Berkshire Hathaway ovládá více než 90 dceřiných společností, které podnikají v různých odvětvích. Vlastní také významné podíly v řadě známých firem, například v největším světovém výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola.

Hodnota Buffettova majetku minulý týden klesla, neboť Buffett věnoval 2,9 miliardy dolarů na charitu. Podle indexu agentury Bloomberg má Buffett nyní majetek za 69,2 miliardy dolarů, takže je desátým nejbohatším člověkem na světě. V čele žebříčku nejbohatších lidí světa s velkým náskokem zůstává zakladatel a šéf internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, jehož majetek má nyní hodnotu kolem 189 miliard dolarů.

Související

Více souvisejících

Elon Musk Warren Buffett Tesla Motors nejbohatší lidé světa Ekonomika

Aktuálně se děje

před 27 minutami

před 59 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy