Sparta i Slavia bude kvůli trvajícímu trestu od UEFA počítat ve 2. předkole i s dětmi

Protože jak pražské Spartě, tak i pražské Slavii nadále platí trest ze strany Evropské fotbalové unie UEFA z předchozí sezóny, který jim by udělen kvůli rasismu a pyrotechnice a který spočívá v uzavření části stadionů jak na Letné, tak i v Edenu, rozhodly se oba kluby pro domácí zápasy 2. předkola Evropské konferenční ligy právě tyto části zaplnit dětským publikem. Využívají tak tím výjimku UEFA a tak jak v domácím zápase Slavie proti St. Joseph´s, tak i v domácím zápase Sparty proti Vikingu Stavanger budou přítomny děti od šesti do deseti let, kteří musí být s doprovodem a které tak budou mít vstup zdarma.

Bez tradiční podpory "Tribnuny Sever" se budou muset fotbalisté Slavie obejít v domácí odvetě 2. předkola Evropské konferenční ligy proti gibraltarskému St. Joseph´s. Bude totiž v rámci ní uzavřeno pro veřejnost 3000 míst. Právě odsud na jaře ve čtvrtfinále Evropské konferenční ligy proti Feyenoordu Rotterdam házeli sávističtí příznivci pyrotechniku a další předměty na hrací plochu. Kromě toho po zápase blokovali únikové východy a za to všechno si slávistický klub od UEFA vysloužil trest: pokutu ve výši 15 000 eur (v přepočtu 368 000 korun) a právě uzavření části Tribuny Sever.

Jelikož ale existuje pro takové případy výjimka UEFA, rozhodla se jí Slavie využít a oněch 3000 míst zaplní dětmi s dospělým doprovodem, přičemž jeden dospělý musí mít na starost osm až patnáct dětí. Těm pak navíc musí být šest až čtrnáct let. Navíc tyto děti musejí pocházett z nějakých organizovaných sskupi jako jsou kluby, školy či kroužky.

To samé platí pro Spartu, na kterou se přijde tento týden ve čtvrtek díky této výjimce UEFA podívat více než 1000 dětí. Podle marketingového ředitele Sparty Kamila Veselého tomu tak bude díky letním prázdninám.

Mimochodem, Sparta si takovou atmosféru na evropské scéně zopakuje, jelikož loni na podzim v rámci Evropské ligy bylo přítomno dětské publikum na duelu s Glasgow Rangers. Tehdy Pražané pykali opět za rasismus svých fanoušků.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Plzeň se ve Florencii se nezmohla na zakončení, v odvetě s Fiorentinou prohrála po prodloužení

Po úvodním zápase na hřišti Plzně, kdy duel s Fiorentinou skončil bezbrankovou remízou, se oba týmy v rámci čtvrtfinále Evropské konferenční ligy utkaly znovu po týdnu ve čtvrteční odvetě ve Florencii. Ani tentokrát se svěřenci kouče Miroslava Koubka nedokázali gólově prosadit. Během odvety se nedostali ani k jedné pořádné střelecké příležitosti, proto doufali, že jejich vzdor vydrží až do konce prodloužení a penaltovému rozstřelu. K němu nakonec nedošlo, neboť v prodloužení Západočeši hned dvakrát inkasovali. Od 67. minuty navíc hráli bez vyloučeného Cadua.

Více souvisejících

Fotbal AC Sparta Praha sk slavia praha

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Scholzovi dochází trpělivost. Netanjahua varoval před eskalací situace v regionu

Německý kancléř Olaf Scholz opětovně varoval v neděli v telefonickém rozhovoru izraelského premiéra Benjamina Netanjahua před eskalací situace na Blízkém východě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy