František Straka míří z televizních obrazovek opět na lavičku. Tentokrát chytil laso od Trenčína

Bývalý trenér Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka po čase opět míří na další trenérskou misi. Po pauze, kterou vyplnil prací experta pro Nova Sport, bude tentokrát trénovat na Slovensku, konkrétně převezme Trenčín. Protože ten se pohybuje aktuálně na předposledním místě tabulky slovenské nejvyšší soutěže, úkol pro Františka Straku je jasný. Tradiční klub v nejvyšší soutěži zachránit. Smlouvu s ním zatím podepsal jen na dva měsíce, tedy do konce této sezóny. 

Pokud by Trenčín sestoupil, bylo by to v příští sezóně poprvé od roku 1997, kdy by nefiguroval ve slovenské nejvyšší soutěži. "Volal mi Ladislav Valášek, se kterým se znám a mám kontakty na tento klub. Já ten klub znám z mého působení ve Slovanu, tenkrát to byl skvělý mančaft. I to nějak rozhodlo, že prostě vím, do čeho jdu. I když mě teď čekají spíše záchranářské práce, je tam hodně mladých kluků," prozradil podrobnosti o svém novém zaměstnavateli Straka pro web TN.cz, kterému Straka své nové angažmá potvrdil jako prvnímu českému médiu. "Majitel je z Nizozemska a je tam hodně zahraničních hráčů. Tahouni aktuálně nejsou k dispozici, ale doufám, že se to do příštího zápasu změní a že to nakopnu. Věřím, že tam přijdou věci, které mi jsou vlastní. Jde o to srdíčko a porvat se o to," pokračoval. 

Čtyřiašedesátiletý stratég naposledy koučoval druholigový Třinec, který dokázal v této české soutěži zachránit, ovšem pak s ním slezský celek ukončil spolupráci. Na to už je ale rodák z Českých Budějovic zvyklý, vždyť je to ostřílený trenérský světoběžník. "Taky bych byl rád, kdyby někdy přišla výzva jako kdysi ze Sparty, se kterou jsme udělali Ligu mistrů," bere tento trenérský osud sám Straka s humorem. "Jsem s těmito situacemi spojován a nevadí mi to. Zkušenosti, které člověk má, předává zase dál. Je to tým, co má tradici, a jsem zvědavý, jak to tam bude vypadat," dodal. 

Na závěr připomeňme, že Trenčín má náskok 12 bodů na poslední místo, přičemž na první nesestupovou pozici ztrácí aktuálně jeden bod. Nyní se klub nachází na příčce zaručující účast v baráži a před sebou má ještě osm ligových zápasů. Kromě toho může ale ještě vyhrát slovenský pohár, ve kterém je již v semifinále.  

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Odejde František Straka ze Slovenska do Afriky? O jeho služby má prý zájem Gambie

V současnosti je bývalý kouč Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka zaneprázdněn svou další záchranářskou misí na Slovensku, kde tentokrát vede Michalovce a počíná si tam poměrně úspěšně. Mohlo by se však stát, že navzdory záchraně tohoto slovenského klubu ve slovenské první lize by Straka nemusel v tomto angažmá pokračovat v další sezóně. Zajímá se totiž o něj fotbalová reprezentace Gambie, kde před nedávnem skončil belgický stratég Sainflet.
Fotbal, ilustrační fotografie.

František Straka se vrací k trenérskému kormidlu. Míří na Slovensko zachraňovat další klub

Bývalý trenér Sparty, Slavie i české fotbalové reprezentace František Straka byl po čase opět povolán do služby a opět na Slovensko. Tam se vrací po roce, kdy ho povolal Trenčín nacházející se tehdy na předposledním místě tabulky slovenské ligy, aby ho zachránil. To se povedlo, když Trenčín nakonec skončil devátý a to poté, co Straka se svými svěřenci dokázal uhrát 14 bodů během osmi duelů. Nyní ho čeká podobná záchranářská mise, přičemž bude pro změnu trénovat Michalovce.

Více souvisejících

František Straka Fotbal slovenská fotbalová liga

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy