Extrenér reprezentace Hadamczik: O Králově minulosti jsem měl tušení, změna musí přijít

Hokejový trenér Alois Hadamczik je znám jako dlouhodbý kritik poměrů v Českém hokeji a na působení Tomáše Krále v čele svazu má takový, že už deší dobu volá po změně. O to raději by změnu přivítal nyní, kdy se do veřejného prostoru dostala zpráva o možné spolupráci Tomáše Krále s StB v době, kdy byl na vojně. Tehdy měl podle zjištění deníku Sport nejen donášet na svého nadřízeného, ale i udat kolegu vojína za jeho styky s lidmi z kapitalistických zemí.

Že měl Tomáš Král takovouto pochybnou minulost krátce před listopadem 1989, o tom měl Alois Hadamczik jakési tušení už dlouho. Podle svých slov totiž o tom už před několika lety slyšel. „Nebudu nikoho obviňovat ani soudit, i když o nějaké estébácké minulosti Tomáše Krále už jsem slyšel dávno, ale není mým stylem takové věci na někoho vytahovat,“ řekl deníku sport.cz konkrétně bývalý kouč národního týmu.

„Samozřejmě čtu, co se objevuje o Královi v médiích, ale těžko se k tomu vyjadřovat. Můžu těm informacím věřit a nemusím, ale pokud tam zaznívají nějaké věci jako udávání, tak to rozhodně není v souladu s fair play, která by ke sportu měla jasně patřit. Ke mně se Tomáš choval vždy slušně, ale mám opravdu vážné výhrady k tomu, jak s ním nefunguje hokej v Česku," pokračoval Hadamczik na adresu muže, jenž šéfuje tuzemskému hokeji již od roku 2008.

Známý hokejový stratég, jemuž se v minulosti coby trenérovi reprezentace podařilo získat nejen dosud poslední medaili na MS a to již v roce 2012, ale získat také bronz na Zimních olympijských hrách v Turíně 2006, má celou nově vzniklou situaci za velice smutnou. „Král už vede svaz hodně dlouhou dobu, abych mohl veřejně projevit názor, že jeho řízení českého hokeje je špatné. Poslední dobou se dělá hodně grafů, různě se šermuje čísly, ale sportovní úroveň děsivě upadá. Pořád se hledají nějaká alibi, zejména na svazu jsou účelově zaměstnávání lidi, kteří právě Královi vyhovují a kývají. Navíc mám neodbytný pocit, že jim chutnají peníze, které jen odčerpávají, a to celé je smutná záležitost," nechal se dále slyšet.

Hadamczik se s Králem v minulosti nepohodl třeba v otázce systému soutěží v tuzemském hokeji a Krále tak má za člověka, který není schopen přijmout odlišné názory na různé věci. „Když jsem Královi už před lety nakreslil systém soutěží, který by oživil výchovu mládeže a zeštíhlil nabobtnalé soutěže, tak jen krčil rameny, že neví, kdo by mu pak podpořil svazový projekt Litoměřice i systém akademií," prozradil trenér, jemuž se povedlo dovést k medaili i reprezentanty do 20 let, ovšem to už v roce 2005. 

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR Alois Hadamczik hokej

Aktuálně se děje

před 52 minutami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy