Novým prezidentem Českého svazu ledního hokeje byl zvolen Hadamczik

Novým prezidentem Českého svazu ledního hokeje byl zvolen Alois Hadamczik. Bývalý trenér reprezentace uspěl již v prvním kole dnešní volby, v níž získal 31 hlasů z 60 možných. Druhý Jiří Šlégr obdržel od delegátů 16 hlasů, třetí skončil s pěti hlasy Dominik Hašek. Devětašedesátiletý Hadamczik nahradí v čele hokejového svazu Tomáše Krále, který v polovině funkčního období rezignoval.

"Chci vám poděkovat za důvěru. Je po pro mě obrovská pocta. Z nějaké vesnice, z Kravař, dostat se k nároďáku a ještě na předsedu svazu. Je to pocta i velký závazek. Budu dělat vše pro to, abych vaši důvěru nezklamal, abych chránil český hokej a rozhodoval se správně," řekl Hadamczik bezprostředně po volbě, ve které získal nejtěsnější možný počet hlasů k vítězství hned v 1. kole.

Volba se nakonec uskutečnila pomocí hlasovacích lístků, protože elektronické hlasování nefungovalo. Po několika zkušebních volbách Petr Bříza, který volbu řídil, sice spustil elektronické hlasování, celkový součet hlasů ale neodpovídal počtu delegátů v sále. Konference se tak vrátila ke klasickým volebním lístkům.

Hadamczik patřil mezi největší kritiky současného vedení hokejového svazu. Avizoval však, že je připraven spolupracovat se současnými členy výkonného výboru, který nově rozšířil Aleš Kmoníček, jenž nahradil Libora Zábranského. Hadamczik chce prosazovat změny a zlepšit ekonomickou situaci i fungování svazu. V diskuzi před volbou uvedl, že je připraven ušetřit deset procent ročního rozpočtu svazu, což je přibližně 50 milionů korun.

"Chci a věřím tomu, že i když ne vždy si s každým rozumíte, tak najdeme cestu, aby to bylo ku prospěchu hokeje. To je základ všeho. Abychom nastavili taková pravidla, abychom se nedohadovali jako dnes. Věřím, že k tomu přispěju," řekl Hadamczik. Slíbil delegátům, že bude připraven za nimi přijet, pokud jej požádají. "Budu jezdit za kluby a nebudu sedět v kanceláři," prohlásil nový šéf českého hokeje. 

Související

Ilustrační fotografie.

Hokejový svaz navštívili policisté z NCOZ. Zajímají se o hospodaření za Králova vedení

Když šéf českého hokeje Alois Hadamczik oznamoval ve čtvrtek odpoledne rozhodnutí výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) o Karim Jalonenovi, jenž tedy u národního A-týmu skončil a nahradil ho Radim Rulík, ještě netušil, že už tak těžký pracovní den se vyvine ještě v těžší. Během čtvrtečního odpoledne totiž svaz navštívili policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), jejichž cílem byly dokumenty týkající se hospodaření z doby, kdy českému hokeji vládl ještě Tomáš Král. 
Alois Hadamczik, český hokejový trenér

Rozhodnuto. Hadamczik a spol. odvolali kouče Jalonena, národní A-tým bude trénovat Rulík

Až po třetím jednání výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) v čele s Aloisem Hadamczikem padlo definitivní rozhodnutí o budoucnosti finského stratéga Kariho Jalonena u české hokejové reprezentace. Čekalo se ale už od samého začátku, že to dopadne tak, jak to nakonec dopadlo. Tedy jeho odvoláním. Skončil celý dosavadní realizační tým, který byl nahrazen tím, který pracoval dosud s juniory. Novým koučem hokejového národního A-týmu se stane dosavadní kouč „dvacítky“ Radim Rulík a k národnímu týmu se po roce vrací do role generálního manažera i Petr Nedvěd. 

Více souvisejících

Alois Hadamczik hokej

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy