Přijde posila jako hrom? Extraligový nováček z Budějovic očekává hvězdného gólmana

Hokejisté Českých Budějovic se stali pro nadcházející sezónu 2020/21 nováčkem Tipsport Extratligy a není divu, že se chtějí právě na nadcházející sezónu kvalitně posílit, ideálně tak, aby neopakovali kladenský scénář z předčasně ukončené sezóny 2019/20, kdy coby nováček extraligy po roce opět padá do druhé tuzemské nejvyšší hokejové soutěže. Deník Sport informuje o tom, že by na jih Čech měl v nejbližší době zamířit veliká posila do brankoviště a to konkrétně slovenský brankář Marek Čiliak, jenž dosud byl spjat především s brněnskou Kometou. Potvrdila by se tím tak nedávná slova majitele a trenéra Brna Libora Zábranského o tom, že někdo z brankářské dvojice Karel Vejmelka-Marek Čiliak jihmoravský celek opustí.

Českobudějovický klub nyní shání někoho do dvojice k Janu Strmeňovi, jenž s klubem podepsal novou smlouvu, ovšem jeho dosavadní parťák, díky kterému taktéž jihočeský celek postoupil do extraligy, Milan Klouček se vrací do Pardubic. "Sháníme kvalitního brankáře. Takového, který bude jedničkou v extralize," nechal se slyšet o pár dní dříve klubový generální manažer Stanislav Bednařík.

Přestože však dohodu mezi Českými Budejovicemi a Markem Čiliakem žádná ze stran oficiálně nepotvrdila, vypadá to, že se k tomuto trasferu skutečně schyluje. "Není to oficiální, nemohu to komentovat," říká k tomu zatím jak Čiliak, tak i Bednařík.

Z vyjádření majitele a trenér Brna Libora Zábranského je však už teď jasné, že gólmanská dvojice ve složení Vejmelka-Čiliak je v Brně definitivní minulostí. "Po sportovní stránce si nemůžeme dál dovolit, aby se střídali Karel Vejmelka s Markem Čiliakem. Není to pro ně komfortní. Čilo už loni hostoval ve Zlíně, aby oba zůstali vytížení. Počítáme s jasnou jedničkou a jistou dvojkou," řekl konkrétně.

Ve čtvrtek již třicetiletý slovenský gólman Marek Čiliak byl jedním z hlavních strůjců dvou posledních mistrovských titulů brněnské Komety. Právě do jihomoravské metropole odešel z mateřského Zvolena již v mládežnickém věku. Dodejme, že v extraligové soutěži tento zkušený  muž s maskou dosud odchytal 295 zápasů s průměrem 2,30 inkasované branky na utkání a s úspěšností 91,62 %. Ve 31 zápasech pak poznal, jaké je to vychytat čisté konto. V předešlých dvou letech se pak ukázal i na mistrovství světa.

Související

Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.
Hokej, ilustrační fotografie.

Vicemistrovi extraligy Hradci Králové hrozí trest. Tři hráči během semifinále dopovali

Hokejisté Hradce Králové Kevin Klíma, Graeme McCormack a Martin Štohanzl byli v úterý vyřazeni z kádru tohoto východočeského účastníka tuzemské nejvyšší hokejové soutěže na základě pozitivních výsledků testů na zakázané látky. U všech tří se totiž objevila látka patřící mezi stimulanty, který však byl doplňkem stravy. Vedle trestu pro klub hrozí hráčům zákaz činnosti až na čtyři roky. 

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC České Budějovice hokej

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy