Hotovo. Ronaldo se domluvil na konci v Manchesteru United a je bez angažmá

Nemohlo to mít jiný konec. Jen se čekalo, kdy to bude. A v úterý večer tato dlouho očekávaná zpráva nakonec obletěla svět. Hvězdný portugalský fotbalista je bez angažmá, když se domluvil s vedením Manchesteru United na konci spolupráce. V něm byl od letošního léta nespokojený jak s vytížeností, tak se vztahy v klubu, především pak se vztahem s novým trenérem Erikem ten Hagem. Jeho i klubové vedení krátce před světovým šampionátem Ronaldo v rozhovoru pro Talk TV otevřeně kritizoval a mluvil o tom, jak se cítí být zrazen.

"Cristiano Ronaldo opustí Manchester United po vzájemné dohodě, a to s okamžitou platností. Klub mu děkuje za mimořádný přínos během jeho dvou angažmá na Old Trafford, kdy v 346 zápasech nastřílel 145 gólů, a přeje jemu i jeho rodině do budoucna vše dobré,“ uvedl k Ronaldově konci v klubu samotný klub na svém twitterovém účtu v úterý večer. "Všichni v United se dál soustředí na další pokroky pod vedením Erika ten Haga a pracují společně na dosažení úspěchů na hřišti," pokračuje se v tweetu dále.

Jak moc mezi Ronaldem a klubem ochladly vztahu je vidět právě na tomto tweetu. O hráči, jenž mezi lety 2003 až 2009 pomohl Rudým ďáblům k osmi ligovým titulům i k trofeji pro vítěze Ligy mistrů, napsal jen tři věty.

Že to nevyústí v nic jiného než v odchod z klubu, bylo veřejnosti jasné už od letošního léta, kdy se neustále spekulovalo o jeho přestupu, nikdo ho ale tehdy nechtěl. Nicméně, Ronaldo i přes všechnu křivdu ujistil fanoušky United, že zůstanu navždy v jeho srdci, stejně jako klub. "To se nikdy nezmění. Mám ale pocit, že je pravý čas, abych hledal nové výzvy. Přeju týmu ve zbytku sezony i v další budoucnosti jen úspěchy,“ sdělil Ronaldo.

Momentálně se Ronaldo soustředí na mistrovství světa v Kataru, kterého se jako portugalský reprezentant opět účastní a ve kterém se představí poprvé ve čtvrtek, kdy Portugalsko hraje s Ghanou. Otázka ohledně jeho budoucího klubového angažmá bude zodpovězena až v následujících dnech.

Související

Cristiano Ronaldo

Ronaldo má saúdskoarabskou ligu za kvalitnější než mnohé soutěže v Evropě i MLS, kam odešel Messi

Portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda už s největší pravděpodobností v některé z top evropských soutěží fanoušci neuvidí. Držitel hned pěti Zlatých míčů si totiž myslí, že saúdskoarabská nejvyšší fotbalová soutěž je kvalitnější než evropské top soutěže s výjimkou anglické Premier League i než americká MLS. Právě tam přestoupil jeho odvěký rival Argentinec Lionel Messi, jenž bude v příští sezóně hrát za Inter Miami. 
Cristiano Ronaldo

Ronaldovi už se prý v Saúdské Arábii nelíbí a nejraději by se vrátil do Realu

Kdekdo se před několika měsíci divil, když hvězdný Portugalec Cristiano Ronaldo po prosincovém konci v Manchesteru United zamířil do saúdskoarabského Al-Nassru. Nyní se ve španělských médiích objevila informace o tom, že by rád Arabský poloostrov opustil a vrátil se do Evropy, konkrétně do Realu Madrid. Ten už mu měl podle britského deníku The Sun nabídnout spolupráci, ovšem nikoli jako fotbalistovi. Není tak tedy jasné, zda s takovou nabídkou Cristiano Ronaldo bude souhlasit. 

Více souvisejících

Cristiano Ronaldo Manchester United Fotbal

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy