Ve sjezdu zajel Zabystřan životní jízdu, následný slalom ale nedokončil. Vyhrál Strolz

Ve čtvrtek se uskutečnil kombinační závod alpských lyžařů složený ze sjezdu a ze slalomu, přičemž se v poslední době spekuluje o této discliplíně, že by mohla zmizet z kalendáře Světového poháru a tudíž i z olympiády. Jedním účastníků tohotot závodu byl i český lyžař Jan Zabystřan a ten se především ve sjezdu, ačkoli to není jeho primární disciplína, rozhodně neztratil. Zaznamena v něm totiž slibné deváté místo, ve 2. slalomovém kole ale nedojel do cíle a všechny naděje na slušný až překvapivý výsledek byly rázem fuč. Nejúspěšnějším závodníkem byl Rakušan Johannes Strolz, druhý skončil Nor Alexander Aamodt Kilde a třetí pak James Crawford z Kanady.

Pro rakouského závodníka Strolze, syna Huberta Strolze, jenž vyhrál kombinaci na olympiádě v Calgary 1988, se jedná rozhodně o životní výsledek, zvlášť, když před rokem byl navíc vyřazen z rakouské reprezentace. Proto se tak musel v této sezóně s vrcholem v podobě Zimních olympijkých her připravovat sám a to, že se v Pekingu skutečně objeví, to mu zajistil měsíc starý výsledek ze slalomu v Adelbodenu, který tehdy vyhrál a jednalo se tak tehdy o jeho první pódiové umístění v rámci Světového poháru v kariéře. Že se pak objeví na olympiádě i v kombinaci, tak do ní se kvalifikoval úplně v posledním možném závodě 13. ledna díky bodům ze sjezdu v Evropském poháru v Tarvisiu.

Pro stříbro si dojel Kilde, který byl pochopitelně vzhledem ke své specializaci první ve sjezdu. Je to tak pro něj druhý cenný kov z této olympiády, kde už byl bronzový ze superobřího slalomu. Svůj životní závod zajel i nakonec bronzový Kanaďan Crawford, kterému se coby sjezdaři sjezd naopak příliš nevydařil podle představ.

Dalším kandidátem na zisk cenného kovu z tohoto kombinačního závodu byl loňský světový šampion právě v kombinaci Rakušan Marco Schwarz. Ten po sjezd figuroval na nadějné páté pozici, ale nakonec se musel spokojit s pátým místem i po slalomu. A ani Francouzovi Alexisu Pinturaultovi coby šestinásobnému kombinačnímu šampionovi ve Světovém pooháru se závod v Pekingu vůbec nevydařil. Ve 2. slalomovém kole závod nedokončil.

Sjezdové lyžování - ZOH v Pekingu (10.2.2022):

Muži - kombinace: 1. Strolz (Rak.) 2:31,43 (1:43,87+47,56), 2. Kilde (Nor.) -0,59 (1:43,12+48,90), 3. Crawford (Kan.) -0,68 (1:43,14+48,97), 4. Murisier (Švýc.) -0,86 (1:44,14+48,15), 5. Schwarz (Rak.) -1,28 (1:44,07+48,64), 6. Szollos (Izr.) -1,75 (1:45,04+48,14), 7. Haaser (Rak.) -1,84 (1:44,63+48,64), 8. Thompson -2,77 (1:44,39+49,81), 9. Seger (oba Kan.) -3,60 (1:43,54+51,49), 10. Innerhofer (It.) -4,37 (1:44,19+51,61), ... Zabystřan (ČR) nedokončil slalom

Související

Ilustrační fotografie.

Rusové a Bělorusové mohou na paralympiádu jako neutrální sportovci

Ruští a běloruští reprezentanti se navzdory vojenskému útoku svých zemí na Ukrajinu mohou zúčastnit zimních paralympijských her, které v pátek začnou v Pekingu. Startovat však budou jako neutrální sportovci. Dnes o tom rozhodl Mezinárodní paralympijský výbor (IPC) s tím, že Rusko s Běloruskem budou vyškrtnuty z medailové tabulky.
Ilustrační foto

Zimní hry skončily. Češi na nich zažili druhý nejhorší výsledek v počtu medailí

Nedělním dnem byly zakončeny slavnostním ceremionálem 24. Zimní olympijské hry konané v čínském Pekingu, který tak předal štafetu pořadatelství italským městům Miláno a Cortina d´Amepzzo. Na právě skončených letošních Hrách zaznamenali čeští olympionici, kterých bylo rekordně celkem až 113, druhý nejhorší výsledek v počtu získaných medailí od roku 1994, kdy Češi nezískali ani jeden cenný kov.

Více souvisejících

olympijské hry 2022 olympiáda Lyžování

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy