Jediný český cyklista Kukrle byl 180 km v úniku, závod nakonec vyhrál Carapaz

Hned v rámci prvního soutěžního dne v olympijském Tokiu se výrazněji představil i jediný český cyklista, který nakonec nastoupil do silničního závodu, Michael Kukrle. Právě on totiž po většinu závodu strávil ve skupince uprchlíků před pelotonem a několikrát byl k vidění v jejím čele. Nakonec byl český reprezentant dostižen zbytkem startovního pole až 48 kilometrů před cílem, jenž byl na motoristickém okruhu ve Fufdži, kde byli přítomni i japonští diváci, kteří svou reakcí dávali najevo, že to přeci s jejich vztahem k olympiádě nebude zase tak hrozné a kde si pro zlatou medaili nakonec dojel Ekvádorec Richard Carapaz. Stříbro získal Wout van Aert a vítěz posledního ročníku Tour de France Tadej Pogačar skončil třetí.

Vypadalo to v posledních dnech, že pro českou cyklistiku to nebude zrovna nejpovedenějš olympiáda a to vzhldem k tomu, že cyklisty taktéž trápil covid a sám Kukrle musel před závodem do karantény.

V samotném závodě se ale rychle dostal do úniku, kde byl společně s dalšími čtyřmi jezdci. V něm strávil celkem 180 kilometrů do té doby, než ho dostihl peloton. To už se ale blížilo závěrečné stoupání na Mikuni. Dopředu se pak dostávali největší hvězdy cyklistického sportu, tedy Tadej Pogačar či Wout van Aert, ovšem nejlépe si vedl Evádorec Carapaz, kterému sice chvíli dělal  společnost Kanaďan Brandon McNulty, ale tomu posléze ujel.

To zbývalo do cíle na motoristickém velodromu Fudži pět kilometrů a soupeři už nedokázali adekvátně a včas na Carapzův únik zareagovat.

Související

Cyklistika, ilustrační fotografie.

Přelomový vynález dnes slaví svůj den. Jízdní kolo je s námi už stovky let

Od roku 2018 je třetí červnový den Světovým dnem jízdního kola. Má mimo jiné zvýšit popularitu cyklistiky a jízdního kola coby ekologického dopravního prostředku, který může i díky cenové dostupnosti využívat většina lidí na celém světě. Jízdní kolo patří mezi přelomové vynálezy s dlouhou historií, jezdí se na něm již déle než 200 let! 

Více souvisejících

Cyklistika Olympijské hry 2021 (Tokio) olympiáda

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy