Frauke Petryová (AfD)

Frauke Petryová

V Německu začal soud s expředsedkyní AfD Petryovou

V Drážďanech dnes začal soud s bývalou předsedkyní protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryovou. Poslankyně Spolkového sněmu čelí obžalobě z křivopřísežnictví, informovala agentura DPA. Křivé přísahy se údajně dopustila v listopadu 2015, kdy podle vyšetřovatelů nepravdivě vypovídala před výborem saského zemského sněmu. Petryové hrozí až několikaletý trest odnětí svobody.
Frauke Petryová (AfD) / Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

Exšéfka AfD Petryová prohrála soud s protiimigrační stranou

Bývalá předsedkyně protiimigrační strany Alternativa pro Německo (AfD) Frauke Petryová dnes prohrála soud s touto stranou, a nebude tak pro svůj nový politický projekt moci používat chráněnou značku Modrá strana. Verdikt ve sporu vyřkl soud v Mnichově.
Frauke Petryová (AfD) / Olaf Kosinsky/Skillshare.eu

Exšéfka AfD Petryová čelí obžalobě z křivopřísežnictví

Drážďany - Bývalá šéfka protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) Frauke Petryová čelí žalobě kvůli křivopřísežnictví. Podle prokuratury v Drážďanech se ho dopustila v listopadu 2015, kdy nepravdivě vypovídala před výborem saského zemského sněmu.
Německá vlajka

Německý nacionalismus je zpět, varuje analytik. Je důvod se bát?

NÁZOR – Vzestup radikální, nacionalistické strany Alternativa pro Německo (AfD), která skončila třetí v nedělních spolkových volbách, vzbuzuje obavy nejen v Německu, ale též v zahraničí, konstatuje politický analytik a komentátor Jacob Heilbrunn. Svůj pohled na situaci u našich západních sousedů prezentoval v komentáři pro server Los Angeles Times.
AfD (Alternativa pro Německo)

Hádky v AfD vrcholí: Předsedkyně Frauke Petryová ze strany odejde

Berlín - Spory uvnitř Alternativy pro Německo (AfD) jsou už tak vážné, že se předsedkyně Frauke Petryová (42) chystá ze strany vystoupit. Petryová je představitelkou konzervativců, kteří původně požadovali zejména jinou politiku v eurozóně. Postupně ale narostla síla pravicově radikálních členů.
AfD (Euroskeptická strana Alternativa pro Německo)

Nejsilnější stranou v Sasku je AfD, bodovala u hranic s Českem

Drážďany - Alternativa pro Německo (AfD) se stala v Sasku nejsilnější stranou, když v nedělních parlamentních volbách získala ve spolkové zemi, která sousedí s Českem, 27 procent hlasů. Na druhou příčku těsně odsunula CDU kancléřky Angely Merkelové. Sasko bylo přitom doposud považováno za baštu CDU.

Aktuálně se děje

před 54 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy