Open Society Foundation (OSF)

Soros, George

Erdogan se obrátil proti Sorosovi. V minulosti s ním však spolupracoval

Ankara - Finančník a filantrop George Soros představuje jednu z nejkontroverznějších postav dneška. Zatímco dříve jeho jméno jako synonymum pro takřka ztělesněného démona znali jej čtenáři konspiračních teorií, nyní je na něj útočeno i v mainstreamu ze strany stále se rozšiřujícího kruhu významných politických činitelů. Jedním z posledních je turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Jak se měnily vztahy mezi Sorosem a Erdoganem, odhaluje zpravodajský server zaměřený na Blízký východ, Al-Monitor.
Soros, George

Sorose vyštvali z Maďarska. Jeho nadace bude bojovat za demokracii z Berlína

Nadace Open Society Foundation (OSF) amerického finančníka maďarského původu George Sorose dnes zahájila po nedobrovolném přesídlení z Budapešti činnost v Berlíně. Do německé metropole se přestěhovalo 80 pracovníků nadace i se svými rodinami, řekl agentuře DPA ředitel berlínské kanceláře OSF Goran Buldioski. Časem pro ni má pracovat 150 lidí.
Soros, George

Sorosova nadace přešla do útoku. Zákony proti uprchlíkům dává k soudům

Budapešť - Nadace Open Society Foundations (OSF) amerického finančníka maďarského původu George Sorose se kvůli zákonům namířeným proti nevládním organizacím pomáhajícím migrantům a žadatelům o azyl obrátila na Evropský soud pro lidská práva a na maďarský ústavní soud. Informovala o tom dnes agentura AP.
Soros, George

Sorosova nadace balí kufry a odchází z Budapešti. Už má nové sídlo

Budapešť - Nadace Open Society Foundation (OSF) amerického finančníka maďarského původu George Sorose kvůli represivnímu tlaku vlády premiéra Viktora Orbána odchází z Budapešti do Berlína. OSF to dnes oznámila na svém webu s tím, že bude nadále v Maďarsku podporovat občanské skupiny pečující o kulturu, svobodu tisku, transparentnost, vzdělání či zdravotní systém.
Martin Veselovský

Novinářské ceny letos ovládla politická investigace, ocenění získal i Veselovský za rozhovor s Ondráčkem

Praha - Rozhovor s komunistickým poslancem či série článků o kontroverzním poradci prezidenta Miloše Zemana zaujaly porotu letošního ročníku Novinářské ceny Nadace Open Society Fund (OSF). Zvláštní cenu veřejnosti získala novinářka Saša Uhlová za reportáž o lidech pracujících za nízkou mzdu. O výsledcích osmého ročníku dnes v tiskové zprávě informovali její pořadatelé.
Viktor Orbán, maďarský premiér

Odchod "Sorosových žoldáků"? Oči si nevypláču, boj pokračuje, vzkázal Orbán

Budapešť - Maďarský premiér Viktor Orbán dnes řekl, že boj proti liberální ideologii prosazované nadací amerického finančníka maďarského původu George Sorose bude pokračovat bez ohledu na to, kam se jeho nadace Open Society Foundation (OSF) přesune. Nadace podle rakouského listu Die Presse oznámila, že se přesune z Budapešti do Berlína, kde by nová odbočka měla být otevřena v létě. Mluvčí nadace ale dnes upřesnil, že nadace zůstane v Maďarsku přinejmenším do doby, než bude přijat nový zákon o nevládních organizacích. Pak se rozhodne.

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy