Pieta za rok 1968 (21.8. 2018)

Češi zakončili připomínku 50. výročí srpnové okupace velkolepým koncertem

OBRAZEM: Velkolepý koncert ukončil pozdě v noci připomínku 50. výročí srpnové okupace

Praha - Zpěvem československé hymny a písní Modlitba pro Martu, kterou zazpívala Marta Kubišová, skončilo večer na pražském Václavském náměstí připomenutí 50. výročí vstupu vojsk Varšavské smlouvy do tehdejšího Československa. Zcela zaplněné Václavské náměstí sledovalo Koncert ´68 - největší hity roku 1968, který připomněl atmosféru přelomového roku. Někteří ale na místě zůstali až do noci.
Pietní akt k 50. výročí od okupace v srpnu roku 1968

ŽIVĚ: Rusko tepe Česko, lidé Babiše. Pietní akce k srpnu 1968 vrcholí

Praha - Lidé v celém Česku si dnes připomenou výročí 50 let od invaze vojsk Varšavské smlouvy. Událost v srpnu 1968 ukončila naděje na "socialismus s lidskou tváří", spojený s reformami, které zaváděl tehdejší první tajemník Ústředního výboru KSČ Alexander Dubček. Hlavní část programu v Praze se soustředí u budovy Českého rozhlasu ve Vinohradské ulici. Celý den s námi sledujte živě.
Pietní akt k 50. výročí od okupace v srpnu roku 1968

Komunisté protestují proti přepisování dějin, Babiše na pietě vypískali. Česko i svět si připomínají 1968

Praha - V demonstraci proti premiéru Andreji Babišovi (ANO) a jeho vládnímu hnutí se proměnil dopolední pietní akt před budovou Českého rozhlasu k připomenutí obětí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa, od které dnes uplynulo 50 let. Babiš za hlasitého pískotu mluvil o tom, že svoboda v Česku není ohrožena. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) odsoudil útoky na veřejnoprávní média a zdůraznil nutnost jejich ochrany. Srpnové události roku 1968 připomněla v celé republice řada pietních a vzpomínkových akcí, výstav či koncertů. Vyvrcholením vzpomínkových akcí byl koncert na Václavském náměstí, který začal po 20:00.
Pietní akt k 50. výročí od okupace v srpnu roku 1968

Sledovali jsme ŽIVĚ: Drž hubu StBáku! Češi na pietě vypískali Babiše a Vondráčka

Praha - Pietní akt za oběti okupace začal v 11:00 u budovy Českého rozhlasu.Účastnil se ho premiér Andrej Babiš, předseda Senátu Milan Štěch, předseda Sněmovny Radek Vondráček a primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Za doprovodu pískotu a pořvávání nenávistných hesel uctili oběti okupace, kterých jen u budovy rozhlasu bylo 17. Organizátoři zároveň odhalili novou pamětní desku s připomínkou této události.
Pietní akt k 50. výročí od okupace v srpnu roku 1968

Pietní akt se změnil v demonstraci proti Babišovi. Bureš ven, křičeli lidé

Praha - Pietní akt za oběti okupace začal v 11:00 u budovy Českého rozhlasu. Účastnil se ho premiér Andrej Babiš, předseda Senátu Milan Štěch, předseda Sněmovny Radek Vondráček a primátorka Prahy Adriana Krnáčová. Akt se po vystoupení politiků změnil v demonstraci proti premiérovi Andreji Babišovi. Sám politik chování lidí odmítl komentovat a agresivní hesla zcela ignoroval.

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy