Dodržujte opatření, omezte kontakty, zůstaňte doma, apeluje Babiš na veřejnost

Koronavirová omezení jsou obrovským náporem na psychiku všech lidí, připustil premiér Andrej Babiš (ANO) ve svém projevu k 28. říjnu, který zveřejnil na sociálních sítích. Doufá ale, že se lidé v boji proti epidemii covidu-19 semknou jako při jarní první vlně. Babiš v tříminutovém videu poděkoval lékařům, učitelům a dalším lidem, jejichž práci považuje za klíčovou.

Babiš požádal lidi v Česku, aby pro svou zemi u příležitosti 28. října něco udělali. "Dodržujte prosím všechna nařízená opatření, omezte prosím kontakty s kamarády a kolegy, zůstaňte prosím doma, obejměte manželku, manžela, partnerku, partnera, děti či rodiče, prožijte společně den, užijte si společné chvíle, kterých je v dnešní době málo," řekl.

Mám něco na srdci ?? https://t.co/fABgTC0EkL

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) October 28, 2020

Lidé podle něj mají ve státní svátek příležitost na všechna omezení zapomenout. "Souhlasím s vámi, jsou obrovským náporem na psychiku každého z nás," řekl. Poděkoval v té souvislosti za práci lidem, kteří udržují v chodu stát a jeho klíčovou infrastrukturu, zdravotníkům, vojákům, policistům, hasičům, ale i dalším zaměstnavatelům a zaměstnancům.

"Také děkuji všem, kdo učíte naše děti. I když vím, že pracujete v neuvěřitelně těžkých podmínkách, být učitelem je teď jedna z nejdůležitějších profesí," uvedl. Poděkoval současně i rodičům, kteří se starají o děti, protože jsou školy zavřené. "Byl bych velmi rád, abychom se jako na jaře všichni semkli v boji proti zákeřnému koronaviru," uzavřel.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy