Pro Piráty nadprůměrný výsledek, stabilně rosteme, říká pro EZ Richterová

Pirátská strana se v krajských volbách umístila na druhém místě, není tedy divu, že její představitelé byli spokojeni. Místopředsedkyně strany Olga Richterová v rozhovoru pro EuroZprávy.cz zhodnotila výsledky.

Ve štábu Pirátské strany dnes panovala po sečtení hlasů z naprosté většiny volebních okrsků dobrá nálada. Předseda Ivan Bartoš si na tiskové konferenci k výsledkům pochvaloval, že se podařilo splnit cíl – získat alespoň 100 mandátů v krajských zastupitelstvech.

„My jsme rádi, máme přes 100 krajských zastupitelů, jak jsme cílili,“ souhlasně přikyvovala v rozhovoru pro EuroZprávy.cz místopředsedkyně Olga Richterová. Celostátně strana získala přes 12 procent hlasů a umístila se na druhém místě za vládním hnutím ANO.

Richterová to považuje za úspěch. „Mám radost z toho, že tu podporu máme stabilní, stabilně rosteme a budeme mít šanci propojovat všechny úrovně politiky, měnit budoucnost nejenom našich obcí, nejenom měnit zákony v Parlamentu, ale i se účastnit na krajích,“ konstatovala.

Ačkoliv ve štábu v centru Prahy zaznívaly otázky na možnou spolupráci s některou z ostatních stran v parlamentních volbách v příštím roce, nejčastěji se mluví o hnutí STAN, výsledky voleb ukazují, že se Piráti sami za sebe etablovali na všech úrovních celostátní politiky.

Poslankyně ale na jednom konkrétním příkladu z Olomouckého kraje připomněla, že i spolupráce může být správnou cestou. „My jsme šli ve většině krajů, konkrétně ve dvanácti, samostatně, koalici testujeme v jednom kraji, ten výsledek tam byl velmi pěkný, takže vidíme, že to funguje,“ uvedla pro EuroZprávy.cz.

„Současně jsme rádi za tu stabilní podporu a za to, že v krajích, kde odvedli skvělou kampaň a mají velmi kvalitní lidi, tak se to odrazilo i na nadprůměrných volebních výsledcích,“ dodala Richterová.

Související

Dita Charanzová (ANO)

Europoslankyně se rozcházejí s ANO. Zvláštní, že až po devíti letech, říká Richterová pro EZ

Europoslankyně za hnutí ANO Dita Charanzová a Martina Dlabajová nebudou příští rok kandidovat ve volbách do této zákonodárné instituce EU. Zatímco Dlabajová byla v kritice politiky hnutí zdrženlivá, Charanzové se nelíbí „národovecký a konzervativní kurz“. Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Olga Richterová pro EuroZprávy.cz zmínila, že jí takovýto zlom po táhlých kauzách šéfa hnutí Andreje Babiše překvapuje. 

Více souvisejících

Olga Richterová (Piráti) Česká pirátská strana krajské a senátní volby 2020 politika Volby Senát ČR Starostové a nezávislí (STAN)

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 28 minutami

před 33 minutami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

Ramzan Kadyrov je údajně nevyléčitelně nemocný. Jeho stav je prý beznadějný

Čečenskému vůdci Ramzanu Kadyrovovi, který je známý svými blízkými vztahy s Kremlem, údajně diagnostikovali nevyléčitelnou nemoc - nekrózu slinivky břišní. S odvoláním na ruský exilový deník Novaja gazeta Evropa o tom v noci na úterý informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy