Toman se po koronaviru vrátil do úřadu, Hamáček je nadále v izolaci

Ministr zemědělství Miroslav Toman (ČSSD) se po více než dvou týdnech vrátil do úřadu, dříve měl pozitivní testy na koronavirus. ČTK to dnes sdělil mluvčí resortu Vojtěch Bílý. Toman se podle něj cítí dobře. Po ministrově pozitivním výsledku šlo vedení ČSSD do dobrovolné karantény, následně testy virus potvrdily i u vicepremiéra Jana Hamáčka. Toman byl prvním českým ministrem, u kterého se virus potvrdil.

"Cítí se dobře, chod resortu po dobu karantény řídil z domova. Účastnil se aktivně i všech jednání vlády přes videokonferenci, karanténa neměla vliv na předkládání našich materiálů, například v pondělí vláda schválila čtyři naše důležité materiály," uvedl mluvčí.

Na ministerstvu jsou podle něj nadále zvýšená hygienická opatření, většina jednání je prostřednictvím videokonference. "Povinné je nošení roušek, u vstupu máme instalované termokamery, které měří teplotu všem příchozím osobám, je zavedena v maximální míře práce z domova," dodal.

Pozitivně testovaný byl předminulý týden i vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, který je stále v domácí izolaci. Zatím není jasné, jak dlouho bude muset v karanténě ještě zůstat.

Karanténu už dříve podstoupili také místopředsedové ČSSD a ministři Tomáš Petříček a Jana Maláčová. Nevyhnula se ani politikům za hnutí ANO, v dobrovolné izolaci byl ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček. Kvůli pozitivnímu testu hlavní hygieničky Jarmily Rážové byl v karanténě také tehdejší ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Na konci srpna se koronavirus potvrdil v Poslanecké sněmovně. Pozitivně byla testována bývalá ministryně obrany a pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) a více než deset poslanců bylo týden v karanténě.

Související

Miroslav Toman

Proti koronaviru už bylo očkováno pět členů vlády

Očkováno proti nemoci covid-19 už je nejméně pět ze 14 členů české vlády. Informovala o tom dnes večer Televize Seznam. Vedle premiéra Andreje Babiše (ANO) a ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), kteří dostali vakcínu mezi prvními, byli očkováni také ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) a ministři obrany Lubomír Metnar (za ANO) a zemědělství Miroslav Toman (ČSSD).

Více souvisejících

Miroslav Toman Ministerstvo zemědělství Vláda ČR Jan Hamáček Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 41 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy