Bonami je 10 let, letos spustí kuchyně i další expanzi

Česká společnost Bonami působící aktuálně na 9 evropských trzích slaví kulatiny. Za své desetileté působení se z nákupního klubu zaměřeného na časově omezené kampaně rozrostla na e-shop a posléze do kompletního omnichannel modelu včetně kamenných prodejen a vlastní dopravy, prodala přes 10 milionů produktů a začala prodávat vlastní privátní značky. Ustála pandemii, strmý růst i návrat na zem a po svém se chystá i do dalšího roku: kromě expanze na další trhy CEE začne nabízet vlastní kuchyně a konfigurovatelný nábytek do obývacího pokoje a koupelny. 

„Poslední roky byly pro celou e-commerce turbulentní, velký nárůst v období pandemie vystřídalo ochlazení poptávky, inflace, energetická krize a šetření, což se odrazilo také na našich nižších tržbách v roce 2022. I přes to byl pro nás závěr roku úspěšný, a to zejména díky největší komerční akci Black Friday, kdy prodeje klíčových značek vzrostly až pětinásobně. Troufám si tedy říci, že jsme ze situace vytěžili maximum a dokázali se s ní popasovat tak, že do letošního roku vstupujeme s jasnou vizí i plány,“ hodnotí situaci Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Optimalizace nákladů

V zisku společnost skončila i díky rychlým změnám, které v minulém roce se zhoršující se makroekonomickou situací, provedla. „Zaměřili jsme se především na přizpůsobení našeho byznys modelu nastalé situaci, tedy zefektivnění procesů a změny v různých oblastech provozu, což bohužel obnášelo i propouštění. Došlo také k optimalizaci počtu obchodů, ale i skladových ploch. Ve skladu teď využíváme pouze prostor, který potřebujeme, zbytek pronajímáme,“ přibližuje kroky společnosti Pavel Vopařil. „Byl to náročný rok, jsem hrdý, že jsme ho zvládli a opět jsme si potvrdili, že se dokážeme vyrovnat s většími výkyvy trhu.  Díky tomu můžeme realizovat to, co jsme si pro letošek naplánovali,” dodává. 

2023: Bonami kuchyně i nové ergonomické studio

Jedním z těchto plánů je investice do segmentu, který Bonami doposud nenabízelo: kuchyně. „Během uplynulých deseti let jsme postupně svou nabídku rozšiřovali a nyní nabízíme sortiment v takřka všech kategoriích v oblasti nábytku a home decoru. Bonami kuchyně jsou pro nás tedy další logický krok,” přibližuje plány Pavel Vopařil.

Cílem je, aby bylo plánování a výběr nové kuchyně pro zákazníky co nejsnadnější, Bonami tak sází na intuitivní řešení s možností vše zařídit online s případnou pomocí specialisty. Pro ty, kteří preferují osobní návštěvu kuchyňského studia, v druhém čtvrtletí Bonami otevře kuchyňské a ergonomické studio v OC Westfield Chodov. Zákazníci budou mít tedy možnost Bonami kuchyně vidět, osahat a ještě před objednáním “zažít" svou naplánovanou kuchyni v reálné velikosti a ověřit si, jak jim sedne.

V nabídce bude velký výběr kvalitních kuchyní vyrobených v Německu v různých cenových úrovních i stylech.  Vybrané sety v nejprodávanějších velikostech a designech budou k dispozici skladem, kuchyně na míru budou dodány do několika týdnů od objednání. 

Kromě obohacení sortimentu, který Bonami, nabízí, plánuje společnost i tento rok pokračovat ve své expanzi na evropských trzích, nejbližším milníkem pro ni bude vstup do Bulharska.

Bonami Pavel Vopařil

Aktuálně se děje

před 25 minutami

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy