Posledním letadlem z Bergama do Brna přiletělo jen 16 lidí

Poslední let z italského Bergama do Brna dnes využilo pouhých 16 cestujících, opačným směrem odletělo brzy odpoledne o jednoho člověka méně, uvedl v tiskové zprávě mluvčí Letiště Brno Jakub Splavec.

V neděli už letadlo společnosti Ryanair nepřiletí, protože vláda na začátku týdne zakázala přímé letecké spojení s letišti v severní Itálii kvůli snížení rizika šíření nákazy novým typem koronaviru. Opatření platí od čtvrtka zatím dva týdny. Dopravce navíc od 17. března ruší více letů z různých zemí do Itálie kvůli výraznému snížení poptávky.

"Žádný z pasažérů služeb lékaře, který byl po příletu k dispozici, nevyužil. Zároveň lékař u žádného z nich nezpozoroval příznaky nákazy koronavirem. Opět byl v případě potřeby připraven specializovaný lékařský tým Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje," uvedl Splavec. Přestože na letiště nebude dočasně létat linka z Itálie, zůstávají v platnosti zvýšená hygienická opatření. Nyní tak budou v provozu již jen linky do Londýna a do Berlína, druhá z nich však na konci března se zimním letovým řádem končí.

Znovu by se měly lety do Bergama obnovit od dubna. Podle Splavce by mělo první letadlo přiletět 3. dubna, let 6. dubna byl zrušený a od 10. dubna by letadla měla létat podle letního letového řádu v pondělí a v pátek. Cestující, kteří měli zakoupené letenky na zrušené lety, se mají obrátit přímo na dopravce nebo na agenturu, která jim má vrátit peníze za letenku.

"Pevně věříme, že do konce března dojde ke stabilizaci a hlavně k celkovému uklidnění situace a letiště bude moci opět nastartovat tuto populární pravidelnou linku," doplnil Splavec.

V Česku je zatím pět oficiálně potvrzených případů nákazy koronovirem, nikdo na ni nezemřel.

Související

Letiště Václava Havla Praha

Letiště Praha má ode dneška speciální brány pro přílety z Itálie

Letiště Praha ode dneška vyhradilo speciální brány pro přílety z Itálie, kde v posledních dnech zaznamenali vysoký nárůst počtu nakažených novým koronavirem. Platí v nich zvýšená hygienická opatření a cílený screening, kdy si má personál všímat cestujících s příznaky respiračního onemocnění a odkazovat je na lékařskou službu.
letectví

Letiště Brno zavedlo opatření proti koronaviru

Na koronavirus a prevenci nově upozorňují na brněnském letišti letáky. S ohledem na rozsah pravidelných letů je nebezpečí výrazně nižší než na velkých letištích, řekl dnes ČTK mluvčí letiště Jakub Splavec. Uvedl, že podle pokynů Ministerstva zdravotnictví ČR začalo letiště s informační kampaní pro cestující a posádky letadel, letáky jsou vyvěšené na všech viditelných místech. Letiště Brno chce být stále v kontaktu s krajskou hygienickou stanicí. Pokud doporučí další opatření, ihned je zavede.

Více souvisejících

Letiště Brno Brno Itálie Česká republika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 41 minutami

před 41 minutami

před 43 minutami

před 53 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy