Potravinářské řetězce zdokonalily opatření proti koronaviru

Tuzemské potravinářské řetězce v souvislosti s celorepublikovým zpřísněním opatření proti koronaviru zdokonalily či obnovily bezpečnostní a hygienické zásady. Zákazníci jsou v prodejnách pravidelně interním rozhlasem upozorňováni na povinnost mít zakrytá ústa a nos a dodržování dvoumetrových odstupů.

Chráněni jsou i zaměstnanci, Globus nechal k pokladnám instalovat plexiskla na míru, Albert změnil pracovní režim a poskytuje více přestávek. Pracovníci Penny dostávají zázvor, citrony a med. Vyplývá to z ankety ČTK mezi zástupci potravinářských sítí.

V celé České republice kvůli nárůstu potvrzených případů koronaviru ode dneška musejí mít lidé roušky ve všech vnitřních prostorech. Ve středu začalo nařízení platit v Praze v obchodech a nákupních centrech. Podle řetězců dnes zákazníci nařízení v obchodech dodržují a v této souvislosti se nevyskytly žádné potíže.

Zaměstnanci obchodů Albert mají k dispozici látkové i jednorázové roušky, uvedl mluvčí Jiří Mareček. Dostávají také dezinfekci, vitamíny, mají nárok na očkování proti chřipce. "Pokračujeme s poskytováním ovoce zaměstnancům a opět pro ně připravíme na každý den do zázemí také občerstvení," dodal Mareček.

Globus nechal na každou pokladnu na míru vyrobit plexisklo, které podle mluvčí společnosti Lutfii Volfové lépe chrání pokladní i zákazníky. V případě zákazníků kromě běžných opatření informuje o možnosti využít k nákupu vlastní mobilní telefon s aplikaci Můj Globus. Globus vylepšil také ruční skenery, které by do budoucna měly umět zákazníka navigovat po obchodu.

Kaufland instaloval u pečiva ochranná plexiskla, pečivo podle mluvčí Kauflandu Renaty Maierl patří mezi nejčastěji kupovaný sortiment, proto se společnost rozhodla zvýšit zde bezpečnostní standard.

"Z hlediska opatření v prodejnách se řídíme vládními nařízeními a pokyny hygienických stanic, se kterými jsme průběžně v kontaktu a v případě měnící se epidemiologické situace bezodkladně reagujeme. Máme dostatečné zásoby ochranných pomůcek včetně dezinfekce. Velkou pozornost věnujeme úklidu, dezinfekci, preventivním a hygienickým opatřením," uvedl mluvčí prodejen Penny Tomáš Kubík.

Související

Více souvisejících

Obchody

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy