Řetězec Aldi si v Itálii objednal speciální vlaky, do Německa vezou tuny těstovin

Německý diskontní řetězec Aldi si objednal několik speciálních vlaků, aby jimi z Itálie do spolkové republiky dopravil těstoviny, které Němci kvůli současné epidemii v mnoha obchodech vykoupili.

První dodávka už podle čtvrteční tiskové zprávy společnosti do Německa dorazila. Bylo v ní přes 400.000 balení špaget i dalších druhů tradičních italských těstovin.

V německých supermarketech kvůli obavám z rychle se šířícího koronaviru a možným problémům se zásobováním během března prudce stoupla poptávka po trvanlivých potravinách včetně těstovin. V řadě obchodů je lidé dočasně vykoupili všechny, takže po nich zbyly jen prázdné regály.

Hysterie #Hamsterkauf #Coronavirus pic.twitter.com/VGO81ZlmhO

— Maverick (@MV_RIK) March 14, 2020

I když je celkově zásobovací situace ve spolkové republice dobrá, čelí Aldi komplikacím při přepravě potravin z Itálie. Proto nyní těstoviny od výrobce sídlícího u Neapole směřují kamiony na sever Itálie, odkud pokračují speciálními vlaky do Norimberku.

První taková zásilka dopravila více než 200 tun těstovin. Další stovky tun už jsou podle Aldi na cestě.

Související

Obchody, ilustrační fotografie

Britové propadli diskontům. Aldi bude expandovat, nabízí službu "click and collect"

Německý potravinový řetězec Aldi v Británii příští rok vytvoří 4000 pracovních míst a otevře dalších 100 poboček. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení s tím, že v příštích dvou letech do rozvoje investuje 1,3 miliardy liber (téměř 39 miliard Kč), nejvíce za dobu své přítomnosti na britském trhu. V expanzi pokračuje díky rostoucímu zájmu Britů o nákupy v diskontních řetězcích.

Více souvisejících

Aldi (obchod) Německo potraviny jídlo Itálie Ekonomika Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 22 minutami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 52 minutami

před 52 minutami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 8 hodinami

včera

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy