Žhavé novinky a tipy pro všechny Geeky

PR článek - Chcete si udělat přehled o tom, co se v poslední době událo na trhu nového? Jak jsou na tom nejnovější konzole? Co očekávat od novinky studia CD Projekt Red nebo co si pohlídat na poli grafických pecek? Zjistěte to s našimi tipy.

Xbox Series X – tohle o něm potřebujete vědět

Poohlížíte se po nejlepší herní konzoli? Pak vám garantujeme, že tahle krasavice vám nabídne skvělý výkon za perfektní cenu. Jinými slovy – je to stejné, jako kdyby vás herní PC stál cca 15 000 Kč. Nereálné? Tak vyzkoušejte Xbox Series X – budete určitě příjemně překvapeni.

Aby bylo jasno – oproti předchozí generaci je její výkon lepší asi tak 4x. Tomu hodně napomáhá její vybavení od AMD - osmijádrový procesor AMD (taktovaný na frekvenci až 3.8 Ghz) a perfektní grafická karta. U různých her se nabízený výkon samozřejmě liší. Nejhůře jsou na tom ty, které používají náročný ray tracing (např. Watch Dogs: Legion od Ubisoftu), při rozlišení na 4k si nejspíš některých méně povedených detailů všimnete. U mnohých jiných si však Xbox Series X pro dokonalý dojem vystačí i se 60 snímky za minutu, a přitom bude výsledek perfektní (třeba populární Forza Horizon 4).

Cyberpunk 2077 potěší opravdu všechny

Tahle horká novinky od autorů hry Zaklínač bude mít nakonec mnohem širší záběr, než jsme čekali. Zahrajete si ji totiž nejenom na klasickém PC, ale také na různých typech konzolí (Playstation 4 a Playstation 4 Pro, Xbox One, Xbox One X a Xbox Series S) a určen bude také pro Google Stadia. Milujete filmy Blade Runner, případně nedáte dopustit na on-line svět Deus Ex? Pak si Cyberpunk 2077 rozhodně nenechte ujít.

Náš tip: nakupte si vše potřebné včas. Nároky hry sice nejsou nijak velké, ovšem pro dokonalý herní zážitek se přece jen nevyplatí spokojit se s minimem. Využijte třeba teď slevy https://buykers.cz/slevove-kody/smarty.

Rodina grafických karet se rozrostla o dalšího perfektního člena

Mysleli jste si, že před Vánocemi už nic nového nevyjde? Pak vás určitě NVIDIA se svou novinkou GeForce RTX 3060 Ti příjemně překvapila. Nabídne perfektní výkon za opravdu dobrou cenu. Ostatně jak už bývá u NVIDIE zvykem. Její dvě předchozí sestřičky zmizely z pultů bleskovou rychlostí, takže pokud si chcete i přes svátky užívat dobrodružství v on-line světě za těch nejlepších podmínek, určitě si ji nenechte ujít.

Naláká zejména na podporu náročného ray tracingu, takže pokud si plánujete pořídit třeba výše uvedený Cyberpunk 2077, Watch Dogs: Legion či Call of Duty: Black Ops Cold War, rozhodně se vám tahle investice vyplatí. A to po všech stránkách.

Sony PlayStation 5 nabídne novou generaci zážitků

A nesmíme zapomenout ani další pecku v oblasti herních konzolí. A to tím spíš, že si po dlouhé pauze letos Sony připravilo hned dvě zbrusu nové herní konzole - PlayStation 5 a PlayStation 5 Digital Edition. Rozdíl mezi nimi je prakticky jen v přítomnosti optické mechaniky, takže se pojďme zaměřit na tu první.

Nenechte se zaskočit netradičním vzhledem. Ovladač DualSense opravdu skvěle padne do ruky, nabídne haptickou odezvu i přizpůsobitelná zadní tlačítka L2 a R2. A výkon? Mnohem lepší než u předchozí generace. Sony PlayStation 5 nabídne až 10,28 TFLOPs. Potěší také paměť 16 GB a osmijádrový procesor AMD Zen 2.

Ale je to ještě lepší. Konzoli můžete postavit i položit, takže se přizpůsobí vašemu aktuálnímu místu. Hlučná je jen opravdu minimálně (hurá, problém předchozích generací konečně vyřešen) a změn doznalo i uživatelské prostředí. Pokud jste byli ze „čtyřky“ nadšeni, pak tahle generace vás donutí bouchnout šampaňské. Bez přehánění. Nejlepší je asi jednoduché přepínání mezi jednotlivými funkcemi, i okamžitým přístup nejenom ke hrám, ale i k jednotlivým multimediálním aplikacím.

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.
Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

Více souvisejících

pr článek Xbox

Aktuálně se děje

před 25 minutami

před 45 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy