Discovery Channel představuje nové logo a programové schéma

Discovery Channel, globální lídr na poli dokumentární zábavy, představuje nový vizuál, který oslavuje dědictví značky, zdůrazňuje, co za ní stojí, a její odhodlání poskytovat obsah, který bude inspirovat, informovat a zároveň nabídne zábavu další generaci zapálených fanoušků.

Toto oživení vyzdvihuje globální dosah tohoto brandu a schopnost nových produktů inspirovat diváky na celé planetě, aby poznávali svět, ale také sami sebe prostřednictvím různých objevů a poutavých zážitků.

Nové logo se skládá z glóbu umístěného uvnitř písmene D. Jde o statický obraz představující všechny kontinenty. Stanice tak odkazuje na své působení po celém světě.

„Globální rebrandingová iniciativa značky Discovery vzdává hold dědictví naší značky a zároveň jí propůjčuje nový význam do budoucna. Je pro nás velmi důležité, abychom našim divákům připomněli, kdo jsme, a zároveň se zdokonalovali pro příští generaci. Zeměkoule byla vždy základem brandu Discovery a chceme, aby to tak naši současní i budoucí fanoušci vnímali. Dále urychlujeme inovace a přinášíme inspiraci do budoucna, zásobujeme nadšené fanoušky skrze jejich obrazovky novými produkty a službami, abychom jim pomohli objevovat svět,“ uvedla Vicoria Daviesová, senior viceprezidentka a generální manažerka Discovery Inc. pro střední a východní Evropu, Středozemí a Střední Asii.

Rebranding přinese také nový obsahový plán, kterým stanice diváky láká na autentické příběhy. Programové schéma staví na základních pilířích kanálu, jako jsou věda, příroda, technika, vynálezy nebo dobrodružství, a zároveň představí hlavní hvězdy a pořady, mezi nimi například:

Proč nenávidíme (Why we hate)

Tato nekompromisní dokumentární série se zabývá jednou z prapůvodních lidských emocí. Prostřednictvím nejnovějších vědeckých výzkumů a příběhů z celého světa si klade tyto otázky: Kde se rodí nenávist? Jak se šíří? Jak můžeme omezit její ničivou moc? Série produkovaná uznávaným režisérem Stevenem Spielbergem se snaží vystopovat evoluční původ nenávisti a její silný dopad na jednotlivce i společnost napříč dějinami.

Lovci odpadu (Salvage Hunters), 14. série

Drew Pritchard, moderní lovec pokladů, je jedním z předních obchodníků, který se věnuje záchraně architektonických skvostů. V Lovcích odpadu sledujeme Drewa na jeho cestách křížem krážem Velkou Británií, kde pátrá po neobyčejných a nádherných objektech, ukrytých skvostech a zapomenutých klenotech.

Everest: The First Ascent (Everest: První výstup)

V roce 1953 se sir Edmund Hillary a Tenzing Norgay stali prvními lidmi, kteří dosáhli vrcholu Mount Everestu. Ale bylo to opravdu tak? Dlouho kolovaly zvěsti o tom, že je jiní horolezci předběhli, dokonce o desítky let. Nyní se v pořadu Everest: The First Ascent skupina neohrožených badatelů snaží za použití nejmodernějších technologií s konečnou platností odpovědět na jednu z nejpalčivějších otázek horolezeckého světa. Podaří se týmu najít přesvědčivé důkazy, aby mohli tuto záhadu jednou pro vždy opustit?

Muž, žena, dítě, divočina (Ed Stafford: Man, Woman, Child, Wild)

Průzkumník Ed Stafford je odborníkem na to, jak přežít v extrémních podmínkách a udržet se naživu i v tom nejdrsnějším prostředí. Zvládne to, i když s sebou bude mít manželku a dvouletého syna? Staffordovi stráví měsíc na odlehlém neobydleném indonéském ostrově a podstoupí sociální experiment, aby zjistili, jaké to je, když se odříznou od všech komunikačních kanálů. Ed se bude muset v pořadu Muž, žena, dítě, divočina postarat nejen sám o sebe a jeho schopnosti projdou zásadní zkouškou.

Legends of the Wild (Legendy divočiny)

Kamarádi z dětství a nadšenci do divoké přírody, Damian Duffy a Matt Hoffmann, putují v této zábavné dokumentární sérii hluboko do divočiny, aby prozkoumali ty nejpodmanivější přírodní záhady. Damian je bývalý výsadkář australské armády a certifikovaný průvodce divočinou a Matt je profesionální fotograf divoké přírody a lovec bouřek. Dohromady mají znalosti, zkušenosti a odvahu na to, aby se vydali kamkoliv a přežili cokoliv na cestě za pravdou o Legendách divočiny.

Rození obchodníci (Wheeler Dealers), série 15B a 15C

Zkušený prodejce aut Mike Brewer si přizve na pomoc talentovaného mechanika Anta Ansteada a společně se vydají na velkolepou motoristickou misi: nacházet a renovovat kultovní auta, která pak prodají ve svém obchodě v LA.

Deep Planet

Lidé říkají, že vesmír je nejzazší hranice, ale i na Zemi stále existují místa, která čekají na to, až je někdo objeví. Hloubky oceánského dna jsou stále z velké časti záhadou, a proto se dobrodruh a podmořský badatel Victor Vescuvo, který se rozhodl, že postaví plavidlo, na němž pak jako první komplexně prozkoumá mořské dno, podmořský život a značně přispěje k našemu porozumění světu, ve kterém žijeme. Jaké úžasné objevy čekají 10 kilometrů pod povrchem na to, až budou nalezeny? Zjistěte to ve výzvě Deep Planet!

Oživení značky se rozběhlo v USA v dubnu 2019 napříč televizními, rozhlasovými a digitálními platformami Discovery a od poloviny září 2019 bude pokračovat v regionu CEEMCA (střední a východní Evropa, Středozemí, Střední Asie).

Související

Discovery Channel

COVID-19: Vědci a odborníci sdílejí poznatky o koronaviru

Rychlé rozšíření nové formy koronaviru COVID-19 se stalo určující globální zdravotní krizí naší doby. Zdánlivě přes noc tento virus změnil naše každodenní životy i způsob interakce s naším nejbližším okolím. Ale jak jsme se do takové situace dostali? A jaké poznatky se můžeme dozvědět od vědců a odborníků?

Více souvisejících

Discovery Channel

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy