Disney propustí 28 tisíc zaměstnanců, hlavně v zábavních parcích v USA

Americká společnost Walt Disney propustí zhruba 28.000 zaměstnanců, většinou ve svých zábavních parcích ve Spojených státech, na které nejvíce doléhají dopady opatření proti šíření nového koronaviru. Firma uvedla, že asi dvě třetiny z těch, kteří přijdou o práci, jsou zaměstnáni na částečný úvazek.

Návštěvnost parků citelně klesla už na jaře, kdy se dopady pandemie objevily poprvé. Například ve státě Kalifornie zůstává Disneyland zavřený i nadále.

Podnik vlivem šíření koronaviru zavřel své zábavní parky po celém světě. Všechny mimo těch na Floridě a v Kalifornii postupně otevřely, musely však omezit počet návštěvníků tak, aby bylo možné dodržovat nařízené rozestupy.

Zábavní parky v Kalifornii a na Floridě před pandemií zaměstnávaly kolem 110.000 lidí, propouštět se podle listu The New York Times bude hlavně v nich. Na svém webu Disney uvádí, že v parcích po celém světě pracuje přes 170.000 lidí.

"Učinili jsme velmi těžké rozhodnutí zahájit proces snižování počtu zaměstnanců na všech úrovních," napsal v dopise zaměstnancům Josh D'Amaro z vedení divize zábavních parků.

Vedení se citelnému propouštění snažilo předejít snižováním nákladů a zefektivňováním provozu. Těm zaměstnancům, které firma od dubna posílala domů, dál přispívala na zdravotní pojištění. "Nemůžeme si ale dovolit zachovat plný stav zaměstnanců, když je provoz tak omezený," napsal také D'Amaro.

Související

Disneyland

Největší Disneyland světa slaví 50. výročí. Je velký jako Hradec Králové

Originální Disneyland, v němž mohou návštěvníci potkat myšáka Mickeyho, Sněhurku či kačera Donalda, byl otevřen v roce 1955 v kalifornském Anaheimu. Je také jediným z impéria, který byl postaven pod přímou taktovkou "otce zakladatele", amerického kreslíře, filmaře a podnikatele Walta Disneyho. Druhý, větší Walt Disney World (WDW), byl otevřen před 50 lety, 1. října 1971, u floridského Orlanda. Toto obří zábavní centrum se stalo mekkou turistů z celého světa.

Více souvisejících

Disneyland studio Disney propouštění Ekonomika USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 4 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Španělsko se řítí do politické nejistoty. Pedro Sánchez zvažuje kvůli manželce rezignaci

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu uvedl, že zvažuje možné odstoupení v reakci na oznámení soudu, který zahájil vyšetřování premiérové ​​manželky na základě podezření z korupce. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy