Sametový koncert: Jitka Hosprová a hosté významného koncertu za svobodu

Sametová revoluce 1989? Koncert přední české violistky Jitky Hosprové, který nese název "Sametový koncert - Jitka Hosprová a hosté”, se uskuteční nyní v listopadu v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny) na Praze 1. Co můžete čekat?

Dohromady se spojily dvě věci, a to kulaté výročí Sametové revoluce a první opravdu samostatný koncert Jitky Hosprové v ČR. Jitka Hosprová je nejuznávanější českou violistkou a to nejen u nás, ale i v zahraničí, kde také nezřídka koncertuje. Zdobí ji sólová vystoupení v Londýně, Vídni, Paříži, Stockholmu, Římě, Miláně, Santiagu de Chile, Washingtonu DC, New Yorku, Brazílii, aj..

Jitka Hosprová vystupuje i na českých pódiích, ovšem vždy v rámci nějaké akce, nebo na pozvání, apod.. Svůj samostatný koncert však v ČR ještě neměla, takže jsme se domluvili (zastupující agentura The Best Forever a Jitka Hosprová), že takovou tradici uvedeme v život. Hledali jsme co nejvhodnější termín a podzim nám přišel i z časových důvodů nejlepší, zvlášť, když budeme moci koncertem každoročně také oslavit nabytou svobodu v ČR 

Jak sama Jitka říká “Viola je stále v ČR neprávem opomíjený nástroj.", a my dodáváme - protože každý se i z komerčního hlediska vrhne raději na housle. A společně jednoduše chceme, aby měli lidé možnost se také více s violou jako s nástrojem seznámit. Chceme, aby zjistili, že velikáni klasické hudby také psali skladby přímo pro violu, a že i soudobí autoři dál skládají pro tento úžasný nástroj.

Nepůjde o koncert pro tisíc lidí, to snad až příště… V tuto chvíli startuje první ročník samostatných koncertů v ČR a proto byl zvolen tomu odpovídající a noblesní prostor Pražské křižovatky, který navštívila i velká světová jména…

Předprodej vstupenek zajišťuje exkluzivně společnost Ticket Art.

Zde najdte více informací o koncertu.

Koncert se uskuteční 21. listopadu 2019 od 19:30 v Pražské křižovatce (kostel sv. Anny) na Praze 1. Partnery koncertu jsou: Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, Hlavní město Praha a mediálním partnerem je zpravodajský server EuroZprávy.cz.

Jitka Hosprová

Aktuálně se děje

před 9 minutami

před 41 minutami

Jakub Voráček

Voráček pomalu zavírá dveře za svou hráčskou kariérou. Na 99 procent se na led nevrátí

Kariéra bývalého hokejového reprezentanta Jakuba Voráčka, během níž nastoupil k více než tisícovce zápasů v kanadsko-americké NHL, se nezadržitelně blíží ke svému konci. Samotný čtyřiatřicetiletý hokejista totiž v úterním rozhovoru pro CNN Prima News uvedl, že končí svou bohatou kariéru. Záhy ale svá slova mírnil, když pro server sport.cz řekl, že ještě není definitivně rozhodnut o svém konci, ale to, že se už mezi mantinely neobjeví, je podle něj na 99 procent jisté.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Munice a rakety za miliardy. USA chystají další masivní balík pomoci Ukrajině

V pátek se Spojené státy chystají oznámit dlouhodobou vojenskou pomoc pro Ukrajinu v hodnotě šest miliard dolarů, zahrnující munici pro systémy protivzdušné obrany. Informovala o tom agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy