Bayern Mnichov ukončil spolupráci s Nagelsmannem. Na vině může být i přítelkyně

Před reprezentační přestávkou se rozhodl bavorský velkoklub Bayern Mnichov ke změně na trenérském postu. Učinil tak poté, co mnichovský celek naposledy v Bundeslize prohrál 1:2 s Leverkusenem a podtrhl tak tím fakt, že zažívá nejhorší bundesligovou sezónu za posledních jedenáct let. Aktuálně se nachází na druhém místě o bod za Dortmundem. Proto z postu kouče odchází Julian Nagelsmann, přičemž ho nahradí Thomas Tuchel. Nutně ale nemusí jít pouze o neuspokojivé výsledky, které měly zlomit vaz dosavadnímu lodivodovi Bayernu. 

Teprve pětatřicetiletý trenér Julian Nagelsmann se poprvé na lavičce Bayernu Mnichov představil před startem sezóny 2021/22, když do bavorské metropole přišel z Lipska. A hned ve své premiérové sezóně ve službách Bayernu získal s tímto německým velkoklubem ligový titul. V rámci Ligy mistrů však s týmem neprošel přes čtvrtfinále, ve kterém nečekaně nestačil na Villarreal. Stejně tak nebyl tehdy úspěšný ani v domácím poháru, ve kterém skončil už ve druhém kole, kdy pro změnu vypadl po debaklu 0:5 s Mönchengladbachem. 

Pro nastupujícího Thomase Tuchela se bude jednat o další angažmá po Mohuči, Dortmundu, Paris Saint-Germain a Chelsea. S ní v sezóně 2020/21 sice vyhrál Ligu mistrů, do následujícího ročníku ale jeho tehdejší svěřenci nevstoupili nikterak úspěšně a po sérii neuspokojivých výsledků byl tak v září loňského roku odvolán. 

Jedna z legend Bayernu Markus Babbel, jenž v minulosti za mnichovský odehrál 260 zápasů, se ovšem v rozhovoru pro deník Blick nechal slyšet, že by za Nagelsmannovým koncem nemusely být jen neuspokojivé výsledky. „Množily se zvěsti, že v šatně neměl 100% důvěru. A jde o dvě věci. Jednak o jeho styl. Upřímně jsem nepochopil, že se za ty dva roky nic nenaučil. Často se stavěl do popředí, ale v Bayernu je hvězdou tým, ne trenér. Musíte si samozřejmě držet autoritu, ale taky ustoupit a nechat tým vyniknout. Julian ale musel mít vždy poslední slovo,“ uvedl Babbel. 

Ten však připomněl i tu skutečnost, že Nagelsmann má za přítelkyni novinářku deníku Bild. „Jeho vztah bylo v šatně velké téma. Vůbec to nedělalo dobrotu. Jeho partnerka byla pro Bayern velký problém, narušovalo to důvěru. Někteří hráči neměli odvahu říct, co si myslí. Báli se, že vše skončí v novinách,“ pokračoval Babbel. „Ano, lásku neovlivníš, ale když se ti nepodaří být trvale úspěšný a konzistentní, nemůžeš jen pokračovat dál a doufat, že se to zlepší. Je mi Juliana líto, je vynikajícím trenérem, ale šel do Bayernu možná příliš brzy. Možná podcenil, co znamená být trenérem Bayernu,“ zakončil. 

Související

Bayern Mnichov

Po mizerném týdnu se Bayern Mnichov dohodl na předčasném konci s koučem Tuchelem

Nejprve prohra 0:3 v Leverkusenu, následně prohra 0:1 na hřišti Lazia Řím v rámci osmifinále Ligy mistrů a pak prohra 2:3 v Bochumi. To vše společně s tím, že v Bundeslize ztrácí Bayern Mnichov už osm bodů na vedoucí tým, nakonec vyústilo v dohodu mezi klubovým vedením a trenérem Thomasem Tuchelem na předčasném ukončení spolupráce, přičemž bývalý kouč Dortmundu, Paris Saint Germain či Chelsea by měl z mnichovského velkoklubu odejít až po této sezóně 2023/24.
Bayern Mnichov

Kane se po 14 letech rozloučil s Tottenhamem a stal se nejdražší posilou v historii Bunesligy

Jeden z velkých přestupových příběhů v tomto letním přestupovém období je u konce. Po dlouhých 14 letech totiž Harry Kane skončil své působení v londýnském Tottenhamu Hotspur a nově podepsal smlouvu až do konce června roku 2027 s německým gigantem Bayernem Mnichov. Tam alespoň podle médií přestoupil za více než 100 milionů eur (v přepočtu zhruba 2,4 miliardy korun), což znamená, že se stal nejdražším fotbalistou v historii Bundesligy.  

Více souvisejících

Bayern Mnichov Fotbal

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 40 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 2 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy