Češi rozdrtili Poláky 3:1. Policie zajistila v Praze šest polských fotbalových fanoušků

Pražští policisté zajistili před dnešním fotbalovým utkáním s Polskem šest lidí. Důvodem bylo neuposlechnutí výzvy, případně použití pyrotechniky před stadionem.

Ve všech případech šlo o fanoušky hostů, uvedla policie na twitteru. Čeští fotbalisté vstoupili do kvalifikace mistrovství Evropy výhrou nad Polskem 3:1.

Na dnešní zápas v pražském Edenu se policie dopředu připravovala. Její mluvčí Violeta Siřišťová ve čtvrtek uvedla, že na zajištění bezpečnosti a řízení dopravy se budou podílet stovky policistů z pořádkové, kriminální, dopravní služby, antikonfliktního týmu, speciální a krajské pořádkové jednotky i policisté se psy a na koních.

Ani po skončení dnešního zápasu práce policistů neskončila. "Budou dál v pohotovosti a dohlížet až do rána na veřejný pořádek v ulicích Prahy," uvedla policie na twitteru.



Výsledky - 2024 Football European Championship qualifier, Skupina E:

Česko - Polsko 3-1 (2-0)

Góly: 1. Ladislav Krejci II, 3. Cvancara, 64. Kuchta - 87. D. Szymanski. Referees: Sidiropoulos - Kostaras, Dimitriadis - Evangelu (all Greece). Yellow cards: Soucek, Brabec (both Czechia). Attendance: 19,045.

Sestavy:

Česko: Pavlenka - Holes, Brabec, Ladislav Krejci II - Coufal (71. Doudera), Kral, Soucek, D. Jurasek (89. Zeleny) - Hlozek (89. Cerny) - Cvancara (65. Chytil), Kuchta (71. Barak). Coach: Silhavy.

Polsko: Szczesny - Cash (9. Gumny), Bednarek, Kiwior, Karbownik (46. Skoras) - Linetty (77. D. Szymanski), Bielik (46. Swiderski) - S. Szymanski (65. Zalewski), Zielinski, Frankowski - Lewandowski. Coach: Santos.

Související

UEFA

Češi znají soupeře na Euru 2024. Utkají se s Portugalskem, Tureckem a vítězem baráže

V německém Hamburku se v sobotu v podvečer dozvěděli fotbaloví fanoušci složení základních skupin nadcházejícího mistrovství Evropy, které se v příštím roce uskuteční v Německu. Český tým se tak po losu, kterého se zúčastnil i Tomáš Rosický, dozvěděl, že první zápas v rámci šampionátu sehraje 18. června v Lipsku proti Portugalsku s Cristianem Ronaldem. Dále se pak ve skupině F utká s postupujícím z barážové větvě C (Řecko, Gruzie, Kazachstán nebo Lucembursko) a na závěr pak s Tureckem. Tyto dva duely se odehrají v Hamburku.
Jaroslav Šilhavý

Kouč fotbalové reprezentace Šilhavý krátce po postupu na Euro oznámil svou rezignaci

Kvalifikace na mistrovství Evropy ve fotbale 2024 je minulostí. Z českého pohledu nakonec skončila úspěšně, když v pondělí večer Češi v Olomouci porazili 3:0 Moldavsko a díky tomu tak postoupili na Euro. Většina kvalifikace byla ale z českého pohledu hrána pod velkým tlakem, vzhledem k nevýrazným výkonům národního týmu, podivnostem kolem nenominace Antonína Baráka a v neposlední řadě vzhledem k opilecké aféře Vladimíra Coufala, Jakuba Brabce a Jana Kuchty. Už měsíc se řešila budoucnost kouče Jaroslava Šilhavého, nakonec tuto otázku dal překvapivě on sám. Hned po zápase s Moldavskem oznámil svoji rezignaci. 

Více souvisejících

fotbal ME Praha Policie ČR

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

V Letech se otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů na místě bývalého tábora

V Letech na Písecku se v úterý otevřel Památník holokaustu Romů a Sintů v Čechách. Nachází se na místě koncentračního tábora pro Romy, který za protektorátu během druhé světové války nechali vybudovat nacisté. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy