Další kandidát do boje o post šéfa českého hokeje. Hlásí se člen výkonného výboru

Již kvarteto zájemců o nejvyšší post v tuzemském hokeji je známo. Po Dominiku Haškovi, Aloisi Hadamczikovi a Jiřímu Šlégrovi se v úterý svým oznámením pro Deník přidal i bývalý hokejový obránce a současný člen svazového výkonného výboru Bedřich Ščerba. Ten je zároveň kromě jednatele prvoligové hokejové Jihlavy i předsedou hokejového krajského výkonného výboru bna Vysočině.

A právě Kraj Vysočina je navrhovatelem osmapadesátietého Bedřicha Ščerbana. "Navrhl mě Kraj Vysočina, kandidaturu jsem přijal. Také z toho důvodu, že již předtím mě oslovily některé kluby, abych tento krok zvážil, protože si myslí, že bych byl vhodný kandidát," ubvedl držitel medaiilí jak z olympiády, tak ze světového šampionátu.

Jeho hlavním cílem je uklidnit rozbouřené vody v tuzemském hokeji. "Současné turbulence v hnutí hokeji neprospívají. Mám na mysli různé přestřelky v novinách a podobně. Dále – nacházíme se v hodně složitém období pro malé kluby. Je potřeba se soustředit na jejich podporu, aby mohly dál fungovat. Čeká je, jako všechny, navyšování cen energií, ať už napřímo, nebo nepřímo třeba v ceně pronájmu stadionů," uvedl Ščerban, jenž by se rád zaměřil i na podporu trenérů a to především těch mládežnických.

Právě v pondělí 6. června je posledním dnem, do kterého se mohli přihlásit zájemci do boje o post prozidenta svazu. Finalní seznam těchto ucházečů bude zveřejněn po středečním jednání výkonného výboru.

Související

Ilustrační fotografie.

Na reprezentaci může zapomenout. Jaškin v armádním dresu gratuloval ruským vojákům

Bývalý český hokejový reprezentant Dmitrij Jaškin vloni v létě přestoupil do Petrohradu. Nyní si zavřel podle všeho dveře do národního týmu úplně. Poslední zápas v základní části Kontinentální hokejové ligy (KHL) totiž odehrál v zelených armádních dresech připomínajících Den obránců vlasti, při kterém v rámci speciálního videa hokejisté Petrohradu včetně Jaškina popřáli k svátku ruské armádě. Stalo se tak téměř rok po začátku invaze této armády na Ukrajinu, čímž tak vypukl největší vojenský konflikt na evropském kontinentu od konce 2. světové války. 

Více souvisejících

Hokej ČR hokej

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy