Manchester United na prodej? Američtí majitelé nevyloučili, že splní přání fanoušků

Ne vše se v posledních dnech točí kolem katarského mistrovství světa, ale i kolem anglického Manchesteru United. Ten se nejprve v úterý rozloučil se svoji největší hvězdou Cristianem Ronaldem, nyní se začíná mluvit o prodeji tohoto klubu. Po dlouhých 17 letech mohou totiž United opustit američtí vlastníci, kteří uvedli, že spolu s finančními poradci zkoumají možné strategické alternativy, do kterých může spadat i případný prodej. Vedle toho je ve hře i částečný prodej, stejně jako investice.

O možném prodeji tohoto slavného velkoklubu jako první informovala britská stanice Sky News a prakticky záhy po zveřejnění této zprávy vystoupaly akci manchesterského klubu o 20 %. Kapitalizace klubu tak rázem činila až 2,6 miliardy dolarů, přičemž nejvyšší vrchol měla kapitalizace tohoto klubu v roce 2018 (4,3 miliardy dolarů).

Případný odchod amerických vlastníků by dozajista potěšil samotné fanoušky, jelikož ti si tento krok přejí už nějakou dobu. Pod rodinou Glazerových totiž Rudí ďáblové posledních pět let nevyhráli žádnou velkou trofej, naposledy Evropskou ligu a Ligový pohár v roce 2017.

"Všechny možnosti budou přezkoumány, abychom zajistili, že budeme našim fanouškům sloužit co nejlépe a že Manchester United naplno využije významné příležitosti růstu, které má klub k dispozici nyní i v budoucnu," stojí konkrétně ve středečním prohlášení majitelů.

Připomeňme, že rodina Glazerových vstoupila do klubu z Old Trafford v roce 2005, když si ho koupila za 790 milionů liber, nebylo tak tehdy divu, že to skončilo mohutnou kritikou ze strany fanoušků. Letos v létě se objevila informace o tom, že by si chtěl United pod svá křídla vzít britský miliardář Jim Ratcliffe.

Před nedávnem se začalo mimochodem mluvit i o možném prodeji jiného anglického klubu FC Liverpool. I ten momentálně vlastní Američané, konkrétně společnost Fenway Sports Group. Klubový ředitel Tom Werner už se nechal slyšet, že se zvažuje co s klubem dál. "Uvažujeme o prodeji. Ale není pro nás žádný spěch, žádný časový rámec," řekl deníku Boston Globe.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Dojednáno. Bývalý gólman pražské Sparty Kovář se stává spoluhráčem Hložka a Schicka

Budoucnost třiadvacetiletého fotbalového brankáře Matěje Kováře, který v minulé sezóně dotáhl pražskou Spartu k ligovému titulu po dlouhých devíti letech, je definitivně vyřešena. Potvrdila se totiž spekulace z posledních dní a český gólman tak míří z Manchesteru United do Bayeru Leverkusen, kde se setká s dalšími dvěma českými legionáři Adamem Hložkem a Patrikem Schickem. Obě strany se dohodly na smlouvě až do roku 2027, přičemž německý celek zaplatí za tuto svou novou akvizici celkem kolem devíti milionů eur (v přepočtu zhruba 218 milionů korun). 

Více souvisejících

Manchester United

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Macron vyzval k většímu zbrojení. Nemůžeme spoléhat na USA, Evropa je smrtelná, musí posílit obranu, prohlásil

Francouzský prezident Emmanuel Macron v projevu na pařížské Sorbonně zdůraznil potřebu posílení obrany Evropy a zvýšení vlastní zbrojní produkce jako odpověď na globální bezpečnostní hrozby. Uvedl to server France24.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy