Nejen Krejčíková. Finále si ve Wimbledonu zahraje i další česká tenistka Siniaková, ovšem v deblu

Po úspěchu singlistky Barbory Krejčíkové, které se ve čtvrtek podařilo poprvé v její kariéře postoupit do finále ženského turnaje slavného Wimbledonu, se do finále tohoto slavného travnatého turnaje dostala i další česká zástupkyně Kateřina Siniaková, stalo se tak ovšem v turnaji čtyřhry, v níž Siniaková nastupuje po boku Američanky Taylor Townsendové. Společně v pátečním semifinále tato česko-americká dvojice dokázala porazit tchajwansko-belgický pár Sie Šu-wej a Elise Mertensová, tedy nasazené jedničky, výsledkem 3:6,6:4 a 6:4. 

Česko-americkému duu se v úvodu semifinále nejprve marně snažili o sebrání servisu soupeřek a byl to nakonec tak on, kdo naopak přišel o dvě podání i proto tak Šu-wej s Mertensovou ovládly první set již po čtyřiceti minutách poměrem 3:6. To následný druhý set byl z pohledu Siniakové s Townsendovou téměř zrcadlově obrácený, neboť v úvodu této sady se jim naopak podařilo brejknout soupeřky hned dvakrát a o tehdy vybudovaný náskok ve zbytku setu už nepřišly. 

Musel tak o postupujících rozhodnout závěrečný třetí set, ve kterém se nasazenému čtvrtému páru na tomto turnaji podařilo odvrátit v rámci druhého gamu hned dva brejkboly. Tato skutečnost česko-americký pár nakoplo takovým způsobem, že následně od stavu 1:2 dokázal ovládnout čtyři gamy v řadě. V posledním desátém gamu pak Siniaková s Townsendovou nepřipustily žádnou dramatizaci a hned první mečbol přetavily ve vítězství. 

"Byla velká výhoda, že jsme chytly začátek druhého setu. Byl to od začátku do konce těžký zápas, ale ty důležité momenty se nám podařilo zahrát lépe," okomentovala po zápase klíčové momenty zápasu Siniaková. Ta v rozhovoru na kurtu pochválila spolupráci se svou parťačkou. "Když to nešlo jí, tak jsem ji podržela, a když to nešlo mě, tak ona povzbudila mě. Myslím, že jsme byly jako tým, a to nám pomohlo k vítězství," pokračovala. "Začátek byl trochu pomalejší a hodně jsme kazily. Takže jsme bojovaly a říkaly si, že se do toho dostaneme. Což se skvěle povedlo," dodala. 

Pro osmadvacetiletou Siniakovou to bude již devátá možnost bojovat o grandslamový titul během její kariéry, přičemž letos už to je její druhé finále. Pro připomenutí, letos už inále čtyhry hrála na Roland Garros, ovšem tehdy po boku jiné americké tenistky Cori Gauffové. Co se týče londýnského Wimbledonu, tak tady triumfovala s českou parťačkou Barborou Krejčíkovou v letech 2018 a 2022. "Je to super. Jsem moc ráda, že jsem opět ve finále. Je náročné to stále potvrzovat, aby byl člověk nahoře. O to víc, když hrajete s někým jiným. Hodně to pro mě znamená. Kdyby mi někdo na začátku sezony řekl, že si každý grandslam zahraju s někým jiným, tak bych tomu nevěřila. Jsem moc ráda, že se mi daří a mohu hrát další finále," nechala se dále slyšet Siniaková. 

Konečné výsledky zápasů tenisového Wimbledonu (12.7.2024): 

Semfinále, ženská čtyhra: 

Siniaková, Townsendová (4-ČR/USA) – Sie Šu-wej, Mertensová (1-Tchaj-wan/Belg.) 3:6, 6:4, 6:4 

Dabrowská, Routliffeová (2-Kan./N. Zél.) – Krawczyková, Dolehideová (7-USA) 6:4, 6:3 

Související

Tenis, ilustrační fotografie

LOH 2024: Macháč další medaili v Paříži nepřidal. S Pavláskem v mužské čtyřhře skončil čtvrtý

Poté, co v pátek večer dokázal Tomáš Macháč po boku Kateřiny Siniakové získat zlatou olympijskou medaili ve smíšené čtyřhře, v té mužské v sobotu po boku Adama Pavláska na medailový úspěch tentokrát nenavázal, když tento český mužský pár nestačil v boji o bronz na americké duo Taylor Fritz a Tommy Paul, se kterým nakonec prohrál 3:6 a 4:6. Dodejme, že mužskou čtyřhru v Paříži nakonec vyhráli Australané Matthew Ebden a John Peers, kteří ve finále porazili Američany Austina Krajicka a Rajeeva Rama 6:7,7:6 a 10:8. 
Kateřina Siniaková

LOH 2024: Češi mají jistotu první medaile. Siniaková s Macháčem si zahrají finále tenisového mixu

Kdo jiný než čeští tenisté by měl ukončit české čekání na medaili v rámci Letních olympijských her v Paříži. Stalo se tak poté, co pár Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč dokázal postoupit do finále turnaje smíšené čtyřhry po výhře dvakrát 6:3 nad kanadským párem Gabriela Dabrowská-Felix Auger-Aliassime. Do semifinále během čtvrtka dokázal v ženské čtyřhře postoupit český pár Karolína Muchová-Linda Nosková, o bronz si pak zahrají v mužské čtyřhře Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem.

Více souvisejících

tenis Kateřina Siniaková (tenistka)

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy