Povodně v Indii

Povodně, ilustrační foto

Indie se potýká s koronavirem i záplavami, přes milion lidí muselo opustit domov

Povodně přicházející každoročně s monzunovými dešti zaplavily rozsáhlé oblasti hustě obydlené východní Indie a donutily více než milion lidí opustit domovy. Země se zároveň potýká s velkými denními nárůsty počtu případů koronavirové nákazy a dnes ohlásila rekordní počet zemřelých, citovaly agentury AP a Reuters prohlášení indických úřadů.
Bouřky, ilustrační foto

V Indii začala sezóna monzunů. Blesky zabily za jeden den přes 100 lidí

Nejméně 107 lidí dnes zemřelo v severní a západní Indii po zásahu bleskem. Desítky dalších lidí byly zraněny. V jihoasijské zemi začala sezona monzunových dešťů, při kterých nejsou ztráty na životech při zásahu bleskem ničím neobvyklým. Dnešní bilance je však nejvyšší za několik posledních let, píše agentura AFP s odvoláním na indické úřady.
Povodně, ilustrační fotografie

Indii devastují povodně a sesuvy půdy, přes sto mrtvých. Dramatické VIDEO

Při záplavách a sesuvech půdy na jihu a západě Indie od čtvrtka zahynulo více než 100 lidí, další statisíce jich musely opustit své domovy. S odvoláním na indické úřady to uvedla agentura AFP. Bleskové záplavy a sesuvy jsou důsledkem monzunových dešťů, na jihu země by měly srážky v příštích dnech ještě nabrat na intenzitě.
Povodně, ilustrační fotografie

Monzuny přinesly zkázu. Přes 130 mrtvých, na vojáky se během večírku zřítil dům

Přes 130 obětí si podle nové bilance agentury DPA vyžádaly záplavy a sesuvy půdy, které od čtvrtka postihly Nepál, severovýchodní Indii a Bangladéš. Nejvíce mrtvých je v Nepálu. V indickém státě Himáčalpradéš se navíc zřejmě v důsledku monzunových dešťů zřítila v neděli třípatrová budova, pod jejímiž troskami zahynulo 12 osob, informovala agentura AP.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 43 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy