USS Carl Vinson

USS Carl Vinson

USA vyslaly ke Korejskému poloostrovu druhou letadlovou loď

Washington/Tokio - Spojené státy vyslaly do oblasti Korejského poloostrova letadlovou loď USS Ronald Reagan. Čeká ji série cvičení, které se zaměří především na vzlety a přistání letadel. V současné době v regionu již působí USS Carl Vinson.
USS Carl Vinson

USA mouhou prohloubit globální nestabilitu. Známý politolog Fukuyama tvrdě zaútočil na Trumpa

MAGAZÍN - Zvolení Donalda Trumpa americkým prezidentem vyvolalo mimořádný strach, že se z něj stane vládce tvrdé ruky po vzoru autoritářských vůdců, jakými jsou jako Vladimir Putin či Recep Tayyip Erdoğan, které magnát obdivuje, připomíná Francis Fukuyama úvodem svého komentáře pro server Washington Post. Známý politolog a filozof, autor slavné teorie o "konci dějin", dodává, že Spojené státy však mají velmi silný soubor institucionálních brzd a protivah, které mají zabránit, aby jednotlivec získal přílišnou moc.
Fotografie dokazující přípravu KLDR na válku

KLDR varuje lidstvo: Stačí tři bomby a zničíme svět

Pchjongjang - Kimův vyslanec španělského původu v rozhovoru pro španělské zpravodajství varoval, že Severní Korea může pouhými třemi termojadernými bombami zničit svět. Hrozba je aktuální, jelikož situace u Korejského poloostrova je vypjatá kvůli blížící se americké flotile.
USS Carl Vinson

Co by se stalo, kdyby Trump šel do války se Severní Koreou? Odborníci varují před obrovskými riziky

Washington/Pchjongjang - Vzhledem k tomu, že totalitní Severní Korea říká, že je připravena poslat ke dnu americkou letadlovou loď. Reagovala tak na fakt, že seskupení amerických bojových plavidel v čele s letadlovou lodí USS Carl Vinson dnes ve Filipínském moři jižně od Korejského poloostrova zahájilo společné vojenské manévry s japonským námořnictvem. Odborníci se proto vážně zabývají otázkou, co by se mohlo stát.
USS Carl Vinson

Severní Korea vyhrožuje USA zničením letadlové lodi

Pchjongjang - Severní Korea pohrozila Spojeným státům, že potopí jejich letadlovou loď Carl Vinson. Chce tím ukázat svoji vojenskou převahu. S prohlášením přišla poté, co se k americké skupině lodí přidaly dvě japonská plavidla ve Filipínském moři.
USS Carl Vinson se postaví severokorejskému diktátu

Nová korejská válka? Dotkla by se i České republiky

MAGAZÍN – Trumpovo rozhodnutí vyslat k břehům korejského poloostrova námořní flotilu v čele s letadlovou lodí Carl Vinson a Kimovy další a další raketové testy přispívají k zvýšení napětí v oblasti poloostrova. O novodobé korejské válce spekulovali také američtí experti na bezpečnostní politiku. Případná válka by prý mohla skončit už během šesti týdnů. Měl by konflikt vliv i na Česko a dotkl by se Evropy?
USS Carl Vinson

Poslali jsme armádu, chvástal se Trump. Americká flotila však ke KLDR vůbec nedoplula

Washington - „Poslali jsme armádu, velmi silnou, máme ponorky. Velmi silné.“ Právě to americký prezident Donald Trump oznámil minulý týden. Loď Carl Vinson doprovázely dva torpédoborce, křižník vybavený balistickými střelami a další bojová plavidla. Celý svět je s napětím sledoval, čekalo se totiž, že plují k Severní Koreji. Jak se ale teď ukazuje, vše je úplně jinak.

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy