Kupka pokračuje v práci pro Středočeský kraj, o vládních postech se prý nejednalo

Místopředseda ODS a staronový poslanec Martin Kupka nadále počítá se svým působením v radě Středočeského kraje, kde má na starosti silniční infrastrukturu. Pokud by dostal nabídku do vlády, jednal by o situaci s hejtmankou Petrou Peckovou (STAN), řekl dnes ČTK.

"Jasné je, že vládní angažmá je neslučitelné z hlediska náporu práce byť i s neuvolněnou funkcí v krajské radě. Ale nechci předjímat, protože nevím, jak se věcí vyvrbí," uvedl. Zdůraznil, že jakkoliv se objevují spekulace o rozdělení křesel v novém kabinetu, koalice Spolu podle něj o personálních otázkách nejednala.

Pecková v neděli na facebooku ve svém hodnocení výsledku sněmovních voleb napsala, že Kupka je pracovitým kolegou, který jí na kraji jako náměstek bude chybět. Kupka dnes uvedl, že má za sebou celý den poměrně intenzivní práce pro kraj a bude v ní logicky pokračovat.

"Pokud by se mělo přihodit něco takového, jako je návrh vládního angažmá, tak se o tom samozřejmě budu s Petrou Peckovou bavit. Kontinuitu tady určitě zachováme a věřím, že to nezpůsobí žádnou destabilizaci poměrů v oblasti silnic," dodal.

Koalice ODS, lidovců a TOP 09 se s koalicí Pirátů a Starostů v sobotu krátce po volbách dohodly, že sestaví vládu opřenou o svých 108 poslanců. Podle médií jsou favority na vládní posty například předseda STAN Vít Rakušan jako ministr vnitra, šéf poslanců ODS Zbyněk Stanjura jako ministr financí či poslankyně ODS Jana Černochová jako ministryně obrany. Dlouholetý poslanec ODS Marek Benda by se mohl stát ministrem spravedlnosti. Zástupci stran včetně Kupky ale označují otázku na rozdělení ministerstev za předčasnou. Přednost mají podle nich rozhovory o programových prioritách.

Související

Martin Kupka

Kupkovi by se líbil Korčok. Havlíček preferuje Pellegriniho, přeje si ho i Babiš

Exministr zahraničí Ivan Korčok i předseda parlamentu Peter Pellegrini jako postupující do druhého kola volby slovenského prezidenta mají podporovatele mezi osobnostmi české politické scény. Korčoka v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce podpořil ministr dopravy Martin Kupka (ODS), Pellegriniho zase opoziční poslanec Karel Pavlíček (ANO).

Více souvisejících

Martin Kupka (ODS) ODS

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy