Václav Klaus: Komunismus nás ochránil před genderismem a feminismem. Pak se pustil do ČT

Bývalý prezident Václav Klaus je v Trikolóře garantem zahraniční politiky a věří, že se strana jeho syna může dostat do Poslanecké sněmovny. Souhlasí se svým synem Václavem, předsedou Trikolóry, že téma "normální rodiny" je důležité.

„Normální rodina“ je největší téma dnešní doby. Tři základní pilíře moderní společnosti jsou člověk, rodina a stát. Tyto stavební kameny moderní společnosti, která dala lidstvu demokracii, jsou neustále atakovány, řekl Václav Klaus v rozhovoru pro XTV.

Po revoluci podle něj začaly vítězit „kolektivistické ideologie“ genderismu, feminismu, multikulturalismu „Komunismus nás paradoxně před nimi bránil tím, že zakazoval vstup jakýmkoliv ideologiím. Oni se sem nedostávali a my jsme na ně neboli připravení,“ tvrdí Klaus.

V rozhovoru pro XTV také řekl, že nové politické hnutí Trikolóra má šanci dostat se do Sněmovny. Jen prý nesmí být nepřetržitě brzděna médii. „Opravdu mě popudilo, že zpráva o programovém prohlášení Trikolóry nebyla zveřejněna na České televizi. Pokud budou všechna média hrát tuto hru, tak to bude špatné,“ dodal bývalý prezident Václav Klaus.

Česká televize přitom o tiskové konferenci hnutí informovala v odpoledních zprávách. Pro Aktuálně.cz to potvrdila její mluvčí Karolína Blinková s odkazem na iVysílání.

Klaus pospal v rozhovoru i svůj postoj k Babišovi : "Já nemám sebemenší důvody být zastáncem pana Babiše. Když se ale realisticky dívám na naši politickou scénu, tak on nevypadá jako největší zlo."

Související

Andrej Babiš Glosa

Události Petra Nutila: Novoroční boj o euro, oddávající Babiš a Rajchl lanaří Vémolu

Naše planeta Země úspěšně oběhla další elipsu kolem Slunce, v pořadí už dvoutisící dvacátou čtvrtou, počítaje v nejpopulárnějším letopočtu současnosti. Pozemšťané toto oběhnutí oslavili jako vždy kolektivním opíjením, plašením zvířat a trháním si vlastních končetin skrze odpalování množství zábavní pyrotechniky. Hezky to dokazuje, že nemáme duševně daleko k racionalitě původních vynálezců ohňostrojů ve staré Číně, kteří je používali hlavně k zahánění zlých duchů. No nic. 

Více souvisejících

Václav Klaus prezident čr Andrej Babiš Trikolóra hnutí občanů Poslanecká sněmovna Česká televize

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 25 minutami

před 58 minutami

před 59 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

Takhle vypadá skutečná digitalizace: Estonci mohou volit v eurovolbách i přes mobil

Občané Estonska budou moci hlasovat ve volbách i prostřednictvím mobilního telefonu. Příslušný návrh zákona předložený vládou v úterý schválil parlament tohoto pobaltského státu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy