Kanál ČT24 funguje 15 let, v době epidemie covid-19 má rekordní sledovanost

Letošní březen byl pro zpravodajský kanál ČT24 měsíc s nejvyšší sledovaností od počátku jeho vysílání, které začalo přesně před 15 lety, 2. května 2005. Pořady ČT24 oslovily v březnu bezmála 6,6 milionu diváků, tedy 77,5 procenta všech dospělých obyvatel Česka.

V neděli 15. března letošního roku zaznamenala ČT24 téměř 4,2 milionu dospělých diváků, což je rekord v historii programu. 

"Pro více než třetinu respondentů je Česká televize v době epidemie hlavním zdrojem informací. Devět z deseti diváků vnímá zpravodajství ČT o aktuální krizi jako důležité, důvěryhodné, objektivní a poskytující jasné a srozumitelné informace," citovala mluvčí České televize Karolína Blinková závěry výzkumu společnosti Kantar CZ pro Českou televizi ze začátku dubna.

Konkurencí by pro ČT24 měla být nová celoplošná zpravodajská televizní stanice CNN Prima News, která začne v Česku vysílat v neděli 3. května.

Na obrazovkách stanice ČT24 poprvé diváky přivítal moderátor Bohumil Klepetko v pondělí 2. května 2005 v jednu hodinu po poledni. Program nejprve odstartoval v osmnáctihodinovém režimu, od září 2005 vysílá 24 hodin denně. Od roku 2013 je podle ČT pravidelně nejsledovanější ryze zpravodajskou veřejnoprávní stanicí v Evropě. Za patnáct let nabídla ČT24 divákům více než 129.000 hodin vysílání, z toho 69 procent premiérového. Nedílnou součástí zpravodajského servisu ČT je i web CT24.cz, který v loňském roce v průměru každý měsíc navštívilo téměř 1,25 milionu uživatelů. Mezi nejsledovanější pořady patří tradičně speciály vysílané při mimořádných domácích i zahraničních událostech.

"Máme nejhustší síť vlastních zahraničních zpravodajů a velmi silnou síť regionálních zpravodajů. Díky sedmi studiím máme zázemí pro pokrytí všech regionů Česka. Nejen čísla sledovanosti, ale zejména spokojenost diváků s vysíláním dokládá, že veřejnoprávní zpravodajství plní svoji celospolečenskou roli dobře. Dle mezinárodního průzkumu Reuters Institute jsme nejdůvěryhodnějším tuzemským televizním vysílatelem," uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Související

StarDance odhalila jména pěti mužských účastníků třinácté řady.

StarDance 2024 je kompletní. Tančit budou také herci Blažek a Hes

Jména všech deseti účastníků podzimní třinácté řady StarDance jsou známá. Česká televize ve středu na sociálních sítích odhalila jména pěti mužů, kteří se objeví na parketu. Už v pondělí prozradila, jaké slavné ženy budou usilovat o titul královny tanečního parketu. 

Více souvisejících

Česká televize Petr Dvořák

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Školačky v Kutné Hoře rozrušila hodina s psycholožkou. Zasahovala záchranka

Neobvyklý incident se ve čtvrtek dopoledne stal na SOŠ a SOU řemesel v Kutné Hoře. Do školy museli přijet záchranáři kvůli kolapsu několika žákyň během intervence školní psycholožky ohledně špatných vztahů ve třídě. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy