Moderátorka Witowská končí v Událostech. Co se stalo a kdo ji nahradí?

Redaktorka Světlana Witowská (47) skončí s moderováním pořadů Události a Události, komentáře v České televizi v průběhu léta. Nikdo nový zatím nepřijde, při moderování obou pořadů se budou střídat současní členové moderátorského týmu - tedy Daniela Písařovicová, Marcela Augustová, Michal Kubal, Martin Řezníček a Jakub Železný.

Witowská oba posty opouští z osobních důvodů a na vlastní žádost. Televize s ní jedná o jejím pokračování v jiných formátech. Witowská na sebe výrazně upozornila v roce 2018 před prezidentskou volbou, kdy úspěšně moderovala diskusi dvou prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše. Sklidila za to uznání veřejnosti i odborníků.

O jejím odchodu poprvé informoval ve čtvrtek Deník N. "Končím v Událostech a v Událostech, komentářích. Hlavní zpravodajskou relaci už vzhledem ke svým časovým možnostem dělat nemůžu. A nechci," řekla serveru. Zmínila, že by se chtěla víc věnovat malému synovi. Možnost, že by z televize odešla úplně, nekomentovala.

Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události moderuje Witovská od roku 2018. Předtím byla od roku 2014 moderátorkou pořadu Interview ČT24. V roce 2018 získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017. V médiích pracuje Witowská od 90. let. Kromě České televize působila také třeba v televizi Prima nebo v ČTK.

Z prvního manželství se sportovním komentátorem Robertem Zárubou má syna Viktora. V roce 2010 se stala manželkou Petra Witowského, který je ředitelem Dopravního podniku hlavního města Prahy a dříve působil v řadě bank včetně České spořitelny. Spolu mají syna Filipa.

Související

Světlana Witowská

Witowská končí v České televizi, kde působila víc než dvacet let

Moderátorka Světlana Witowská končí v České televizi, kde působila víc než dvacet let. Od listopadu se rozhodla začít novou etapu, oznámila dnes veřejnoprávní televize bez dalších podrobností na twitteru. Připojila vyjádření Witowské, v němž poděkovala divákům za přízeň, kolegům za skvělých dvacet let života a vedení České televize za důvěru.
Markéta Pekarová Adamová

Nevidím důvod, proč přidat jen důchodcům, míní ekonomka. Vláda uplácí voliče, reaguje Adamová

Avizovaný jednorázový příspěvek ve výši šesti tisíc korun pro penzisty je podle ministryně financí Aleny Schillerové (ANO) reakcí na jejich spotřební koš, kdy rostou jejich životní náklady, a pak také na skutečnost, že si nemohou přivydělat. Předsedkyně opoziční TOP 09 Markéta Pekarová Adamová je ale přesvědčená, že za ním stojí snaha "koupit" si voliče před podzimními krajskými a senátními volbami. Nesouhlas s bonusem vyjádřila také hlavní ekonomka Raiffeisen Bank Helena Horská.

Více souvisejících

Světlana Witowská (moderátorka) Česká televize Media

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 34 minutami

před 34 minutami

před 36 minutami

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy