Systém podávání žádostí do dotačního programu čeká v noci odstávka

Podnikatelé zasažení v souvislosti s pandemií koronaviru a souvisejícími vládními opatření, kteří se chystají podat žádost o dotaci z programů COVID nájemné nebo COVID gastro uzavřené provozovny musejí v noci počítat s plánovanou odstávkou, která se uskuteční od půlnoci do sobotních 06:00 odstávka. Ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) to uvedlo na svém webu.

Odstávka je podle MPO nutná kvůli nezbytné technické údržbě, v reakci na legislativní změny, zvýšení bezpečnosti včetně ukládání a uživatelského komfortu. Podnikatelé by měli dnes před půlnocí ukončit práci v systému, uložit rozpracované žádosti a z portálu se odhlásit.

Agendový informační systém MPO po zahájení příjmu žádostí do programu COVID gastro uzavřené provozovny 18. ledna zaznamenal ohromný nápor. Žadatelé si stěžovali na špatnou dostupnost i pomalou odezvu systému. Resort následně uvedl, že ho nechal posílit. Systém přesto minulý týden asi den a půl nefungoval. Část dat se ztratila. Lidé, kteří v něm pracovali 21. ledna od 01:00 najdou na přihlašovací stránce do systému informace, jak postupovat při zjištění nedostatků ve zpracovaných žádostech.

MPO v reakci na nedostupnost systému prodloužilo příjem žádostí do druhé výzvy programu COVID nájemné do 4. února. O příspěvek z COVID gastro uzavřené provozovny mohou podnikatelé žádat do 1. března.

Související

Systém dotačního programu COVID

V COVID 2022 a Nepokryté náklady podnikatelé podali žádosti za 211,9 milionu

V programech COVID 2022 a COVID Nepokryté náklady podnikatelé podle ministerstva průmyslu a obchodu (MPO), které dotační tituly připravilo, zatím podali 489 žádostí o kompenzace kvůli koronaviru za zhruba 211,9 milionu korun. Dalších 1244 mají v systému rozpracovaných. Na dotaz ČTK to dnes za tiskové oddělení resortu uvedl Marek Vošahlík. O příspěvek na zaměstnance mohou podnikatelé v COVID 2022 žádat do 12. května, příjem žádostí do COVID Nepokryté náklady je otevřen do 17. května.

Více souvisejících

dotační program covid

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 6 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy