Aerolinky Emirates jsou v pololetí ve ztrátě, poprvé po 30 letech

Letecká společnost Emirates hospodařila v prvním pololetí kvůli dopadům koronavirové krize se ztrátou 3,4 miliardy dolarů (76,4 miliardy Kč), což je pro ni první pololetní ztráta za více než 30 let. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Vlastníkem podniku je emirát Dubaj a společnost patří k největším dálkovým leteckým přepravcům na světě. Firma uvedla, že se obrátila na vládu emirátu s žádostí o pomoc, aby krizi překonala.

The Emirates Group announces its half-year results for 2020-21 financial year, demonstrating agility and resilience in the face of current headwinds. https://t.co/tnH6bM3x0Q pic.twitter.com/tO1BZdrAOE

— Emirates Airline (@emirates) November 12, 2020

Aerolinky byly kvůli karanténním opatřením v mnoha zemích letos nuceny přerušit činnost. Tržby proto firmě v pololetí klesly meziročně o 75 procent na 3,2 miliardy dolarů (71,9 miliardy Kč). Počet přepravených pasažérů se snížil o 95 procent na 1,5 milionu.

Skupina Emirates, jejíž součástí jsou i stejnojmenné aerolinky, do září snížila počet zaměstnanců o 24 procent na 81.334. Finanční pololetí firmě končí právě v září.

Aerolinky od vlády obdržely finanční pomoc za dvě miliardy dolarů, a to formou investice do zvýšení kapitálu. Za první pololetí loňského roku měly aerolinky zisk 862 milionů dírhámů (5,3 miliardy Kč).

Související

Emirates

Emirates spouští novou letovou třídu Premium Economy

Zákazníci letecké společnosti Emirates se mohou těšit na další cestovní zážitek, aerolinka spouští novou letovou třídu Premium Economy s prvotřídními službami jak na palubě, tak na zemi. Prodeje letenek v této nové třídě budou zahájeny 1. června 2022.

Více souvisejících

Emirates Dubaj Ekonomika letadla, letectví

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy