Ceny ropy v den voleb v USA dále rostou, přidávají tři procenta

Ceny ropy pokračují v den prezidentských voleb ve Spojených státech v růstu a přidávají přes tři procenta. Pomáhá jim oživení finančních trhů, ještě většímu zpevňování ale brání obavy z dalšího šíření koronaviru po celém světě.

Severomořská ropa Brent kolem 16:30 SEČ posilovala o 3,3 procenta a pohybovala se kolem 40,27 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) si ve stejnou dobu připisovala 3,9 procenta zhruba na 38,26 dolaru za barel. Téměř tři procenta přidaly oba typy ropy už v pondělí.

Ropa minulý týdne prudce zlevnila. V pondělí jí ale pomohla mimo jiné zpráva o jednání ruského ministra pro ropu s domácími ropnými společnostmi o možném prodloužení omezení těžby ropy do prvního čtvrtletí roku 2021.

Podle analytika společnosti PVM Tamase Vargy je nynější cenový skok před americkými prezidentskými volbami logický a téměř nevyhnutelný, ale krátkodobý. "Bylo by lákavé vyvodit závěr, že nyní probíhá zotavení z propadu z minulého týdne, ale jednoduše nejde o věrohodný scénář," citovala ho agentura Reuters.

 

Související

Bitcoin

Kdo máte kryptoměny pozor. Po íránském útoku na Izrael padl Bitcoin nejvíc za rok. Zdraží ropa či zlato?

Po nočním útoku Íránu na izraelské cíle Teherán signalizuje, že je připraven převzít přímější roli ve svém konfliktu s Izraelem, do nějž dosud vstupoval zejména skrze své spojence typu teroristů z Hamásu nebo Hizballáhu. To může znamenat novou kapitolu ve vleklém střetu obou zemí, přestože zmíněný noční útok, jenž se čekal předem, byl z velké části odražen.

Více souvisejících

ropa USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy