Čínské banky lákají klienty na neobvyklý dárek - masky

Čínské banky našly nový způsob, jak přilákat nové klienty. Při založení účtu jim nabízejí dárky, o které by ještě nedávno zřejmě nikdo nejevil zájem - roušky a dezinfekční prostředky. Jak počet nových případů nemoci COVID-19 v zemi klesá, musí se banky vypořádat se dvěma problémy.

Na jedné straně je to tlak, aby poskytly více půjček firmám postiženým koronavirem, na druhé straně ale také hrozba růstu nesplácených úvěrů kvůli finančním problémům firem. Banky proto začaly hledat zdroje peněz a nabízejí tak novým klientům, kteří se přihlásí k aplikaci či si otevřou vkladový účet, současnou nejžhavější komoditu - masky, které jsou oblíbené jako hlavní pomocník, který brání šíření nákazy, píše agentura Reuters.

I když podle vlády je již nákaza za vrcholem, v některých oblastech jsou masky a dezinfekční prostředky stále nedostatkové, protože města brání vstupu do veřejných prostor bez roušek.

Banka China Everbright Bank nabízí zákazníkům, že pokud si propojí svoji debetní nebo kreditní kartu se svým platebním účtem WeChat a převedou 0,01 jüanu (tři haléře), mají nárok na pět roušek. Podle vyjádření banky nabídka klienty nadchla.

V jedné z poboček Bank of Wuhai dostanou zákazníci masky, pokud si zřídí termínový vklad nad 10.000 jüanů (35.000 Kč) nebo si koupí produkty z nabídky divize správy majetku za 50.000 jüanů. Hunan Hengdong Rural Commercial Bank koncem února oznámila, že každý zákazník, který si u ní uloží peníze, dostane masky, dezinfekční prostředky a alkoholové ubrousky.

Minulý týden Zhejiang Mintai Commercial Bank uvedla, že poskytne masku každému, komu je nad 50 let a přihlásí se k její aplikaci. Dokonce malá venkovská banka Panzhou Wanhe Country Bank, která má pouze pět poboček, dává dvě masky každému, kdo si od 6. března u ní otevře účet.

Pojišťovnám se sice daří o něco lépe, než bankám, některé z nich se však rozhodly využít masky a další potřeby na propagaci svých služeb. Ping An Insurance Group Co of China Ltd rozdává od konce února klientům masky, dezinfekční prostředky a alkoholové spreje a doplňuje to reklamním sloganem "Masky vám poskytují jednorázovou ochranu, ale pojištění je ochranou na celý život."

Související

Více souvisejících

Čína banky Ekonomika Roušky a respirátory Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

ČEZ

Gazprom zažaloval v Rusku ČEZ, OMV a slovenský ZSE

Soudní dokumenty v Petrohradu potvrdily, že Kremlem ovládaný energetický gigant Gazprom podal žalobu proti české energetické společnosti ČEZ, rakouské OMV Gas Marketing & Trading a slovenské energetické skupině ZSE.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Černobylská jaderná elektrárna

Černobyl po 38 letech od výbuchu není mrtvou zónou. Životu se v okolí daří

Výbuch jaderné elektrárny Černobyl je vyjma shození atomových bomb za války dodnes největší jadernou katastrofou, se kterou se kdy lidstvo setkalo. Radioaktivní mrak po výbuchu, k němuž došlo 26. dubna 1986, zahalil celou Zemi a úřady byly nuceny evakuovat nejen nejbližší okolí elektrárny, ale i dvacetitisícové město Pripjať, dnes přezdívané jako město duchů. Nové výzkumy ale odhalují, že do radioaktivní zóny se postupně vrací život.  

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 9 hodinami

Teplé počasí se vrací. O víkendu teploty výrazně porostou

O víkendu se začne počasí oteplovat. Teploty porostou až k 23 stupňům, uvedl ČHMÚ.cz.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy