Honda se ve čtvrtletí kvůli koronaviru propadla do ztráty

Japonská automobilka Honda Motor se v prvním finančním čtvrtletí kvůli koronavirové krizi propadla do ztráty 80,8 miliardy jenů (16,8 miliardy Kč) po zisku 172 miliard jenů před rokem. Oznámila to dnes firma. Dodala, že počítá s prudkým poklesem celoročního zisku.

Tržby společnosti se v prvním finančním čtvrtletí, které skončilo 30. června, meziročně propadly o 47 procent na 2,1 bilionu jenů. Firma zaznamenala pokles tržeb zejména ve Spojených státech, Japonsku a Indii, napsala agentura AP.

Automobilka upozornila, že opatření proti šíření koronaviru měla negativní dopad na její výrobu i na poptávku. Firma nyní v celém finančním roce očekává zisk 165 miliard jenů. To představuje propad o 64 procent oproti předchozímu roku. Počítá rovněž s poklesem objemu prodeje o zhruba šest procent na 4,5 milionu vozů.

"Očekává se, že prodej v Číně se ve srovnání s předchozím rokem zvýší díky vládním opatřením na podporu ekonomiky. Prodej v Japonsku a Spojených státech však klesne kvůli pokračující pandemii," uvedl viceprezident podniku Seidži Kuraiši.

Související

Plně elektrické SUV Honda e:Ny1

Plně elektrické SUV Honda e:Ny1 budou pohánět nové jednotky od Vitesco Technologies

Společnost Vitesco Technologies je lídr v oblasti moderních pohonných technologií a elektrifikovaných řešení, která nyní uzavřela dohodu s automobilkou Honda na dodávku integrovaného pohonu nápravy EMR3 (Electronics Motor Reducer 3. generace) pro nové plně elektrické SUV. Tento inovativní pohon bude pohánět vozidlo s názvem e:Ny1 postavené na nové platformě Honda e:N Architecture F, které bude dostupné v Evropě.

Více souvisejících

honda

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy