Nejdražší nákup rezidenční nemovitosti v Los Angeles. Bezos má sídlo za 165 milionů dolarů

Zakladatel a ředitel internetového obchodu Amazon.com Jeff Bezos koupil od mediálního magnáta Davida Geffena za 165 milionů dolarů (3,8 miliardy korun) Warnerovu rezidenci v Beverly Hills ve Spojených státech.

S odvoláním na osoby obeznámené s transakcí to ve středu napsal list The Wall Street Journal, který poznamenal, že je to nejdražší nákup rezidenční nemovitosti v regionu Los Angeles.

Bezos je podle žebříčku magazínu Forbes se 131 miliardami dolarů (tři biliony korun) nejbohatším člověkem na světě.

Dosavadní rekord za rezidenční nemovitost v Los Angeles byl vytvořen loni, když Lachlan Murdoch, jeden z šesti potomků mediálního magnáta Ruperta Murdocha, zaplatil zhruba 150 milionů dolarů (3,4 miliardy korun) za sídlo Chartwell Mansion v Bel Air.

Warnerova rezidence (Warner Estate), která se nachází na ploše 3,8 hektaru a která nese jméno po Jacku Warnerovi, zakladateli filmové produkční společnosti Warner Bros., patřila od roku 1990 Geffenovi. Sídlo si tehdy pořídil za 47,5 milionu dolarů.

Portál The Verge poukázal na to, že ačkoli se suma zaplacená Bezosem může zdát neuvěřitelná, v porovnání s jeho majetkem jde o drobné. "Pokud ročně vyděláte 60.000 dolarů (1,4 milionu korun), tak je to jako utratit za dům 75 dolarů (1700 korun)," napsal The Verge. Dodal, že 165 milionů dolarů je osmina z jednoho procenta Bezosova majetku.

Související

Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos slíbil miliardu dolarů na ochranu životního prostředí, uvedl Macron

Fond, který založil americký miliardář a zakladatel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos, se zavázal, že do roku 2030 daruje jednu miliardu dolarů (24 miliard Kč) na ochranu přírody a biologické rozmanitosti. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na úřad francouzského prezidenta Emmanuela Macrona.
Rotterdam je s 610 000 obyvateli druhé největší nizozemské město. Jedná se také o největší evropský přístav, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu.

Rotterdam popřel, že by povolil rozmontovat most kvůli Bezosově jachtě

Rotterdamská radnice popřela zprávy v tisku z tohoto týdne, že povolila rozmontovat historický most kvůli jachtě, kterou si nechal v přístavním městě postavit americký miliardář Jeff Bezos. Mluvčí americkému portálu CBS sdělil, že radnice žádnou podobnou žádost od firmy Oceanco, která loď postavila, nedostala.

Více souvisejících

Jeff Bezos nejbohatší lidé světa Kalifornie Amazon nemovitosti

Aktuálně se děje

před 31 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy