Služba WhatsApp ovládla svět, počet uživatelů přesáhl dvě miliardy

Služba WhatsApp pro bezplatné posílání vzkazů a telefonování, kterou vlastní americká internetová společnost Facebook, už získala přes dvě miliardy uživatelů. Stala se tak po sítí Facebook teprve druhou platformou mezi sociálními médii, která dvoumiliardovou hranici pokořila. Informovala o tom agentura Reuters.

"Je nám nesmírným potěšením podělit se s vámi o skutečnost, že ode dneška WhatsApp podporuje více než dvě miliardy uživatelů z celého světa," uvedl provozovatel WhatsApp ve středečním příspěvku na svém blogu.

Today we remain as committed as when we started, to help connect the world privately and to protect the personal communication of two billion users all over the world. Learn more here: _https://t.co/IUg75ZTysg (https://t.co/EfiRoRTajP) 10/10

— WhatsApp Inc. (@WhatsApp) February 12, 2020

Služba při této příležitosti zdůraznila odhodlání zajistit uživatelům bezpečnou komunikaci. "Zprávy jsou uchovávány pouze na vašem telefonu a nikdo kromě jejich příjemců je tak nemůže číst nebo poslouchat vaše hovory, dokonce ani my. Veškeré vaše konverzace jsou soukromé a zůstávají pouze mezi vámi," píše se na blogu.

Facebook koupil provozovatele služby WhatsApp v roce 2014, kdy měla tato služba zhruba půl miliardy uživatelů. Za převzetí Facebook zaplatil asi 19 miliard dolarů (při současném kurzu zhruba 434 miliard Kč).

Související

Více souvisejících

WhatsApp internet Facebook Ekonomika

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 13 minutami

před 13 minutami

před 14 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy