Hvězdný divadelní program pod hvězdami a Petrovem

Malebný kout Zelného trhu ožívá neochvějně každé léto už třináct let poutavými příběhy z dílny Městského divadla Brno. I na letošní léto je pro vás již připravena vskutku rozmanitá programová nabídka plná hvězd, které můžete obdivovat na letním nebi nad vámi i na jevišti před vámi! Herecký ansámbl se ze svých kamenných scén v Lidické ulici opět přemístí i na svou třetí scénu v podmanivém prostoru Biskupského dvora, aby zde pro vás v romantických kulisách pod katedrálou sv. Petra s Pavla rozehrál napínavé, dojemné i komické, historické i pohádkové příběhy oděné do zpěvoherního hávu.

Díky neutuchající přízni diváků každý rok navíc dochází k postupnému rozšiřování repertoárové nabídky i k prodlužování doby uvádění inscenací. A nejinak tomu bude i letos, kdy svou produkci MdB zahájí opět již na konci měsíce května, odehraje tu pro vás celkem 38 představení a na výběr přitom budete mít hned z devíti různých titulů!

Letní produkce inscenací Městského divadla Brno na Biskupském dvoře ve vnitřním areálu Moravského zemského muzea bude probíhat v období od 28. května do 22. července 2022, se začátky vždy od 20:30 hodin, ve venkovních prostorách a za každého počasí. Představení MdB tak náležitě odstartují již třinácté Léto na Biskupském dvoře, což je seriál programů nejen brněnských institucí, který vznikl a je pořádán ve spolupráci MdB s Moravským zemským muzeem a reklamní společností SNIP & CO.

Související

Ti druzí

RECENZE: Poslední inscenace letošní sezóny Ti druzí je povedenou duchařskou komedií

Poslední inscenace sedmdesáté osmé sezóny Městského divadla v Brně je jenom třetí v této divadelní sezóně, protože jako všude jinde, i zde zasáhla pandemie, která omezila divadelní premiéry. O to větší svátek máme, když se objeví nová inscenace. Inu, čeho je méně, toho si více vážíme. Nejnovější premiéra inscenace Ti druzí, kterou v roce 2022 napsala již v té době známá britská autorka Pam Valentine, je duchařskou komedií, ovšem není to jenom zábava ke zasmání.

Více souvisejících

Městské divadlo Brno (MdB)

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 3 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy