Nové klipy: Zpěvačky je natáčely v divadle, ve studiu i na cestách

Zpěvačky a písničkářky Petra Göbelová, Kaczi, Lenka Nová a Veronika Vítová přicházejí s novými hudebními klipy. Jejich videa vznikala v divadle, ve studiu i na cestách. Písně pocházejí z jejich aktuálních alb. ČTK o tom informovali mediální zástupci zpěvaček.

Písničkářka Petra Göbelová přichází s novým singlem Někdy, k němuž natočila videoklip v brněnském Studiu Marta. "Singl jsem napsala na jaře, kdy jsem zažívala takové chmurné období. Nahrála jsem jej ve spolupráci s mladým talentovaným producentem Aloisem Pospíšilem. Kameramanského postu se už poněkolikáté zhostil můj kamarád Vojtěch Lukáš. S Vojtou oba dva v Martě pracujeme a přišlo nám dobré využít toho, že kvůli nynější situaci nemůžeme hrát a že máme k dispozici prázdné prostory. Líbí se mi, jaké má divadlo kouzlo," uvedla Göbelová. "Natáčeli jsme jak v sále, tak i v prostorách rekvizitárny. Lidé se tak díky klipu mohou podívat do divadelního zákulisí," dodala.

Písničkářka Kateřina Kouláková alias Kaczi vydala své první živé CD s názvem Bo Kaczi - živák z Trojhalí, na kterém mapuje svou autorskou tvorbu od vítězství v pěvecké soutěži Czechtalent až po spolupráci s renomovanými muzikanty a producenty. Zároveň s albem nabízí videoklip k singlu Málem jsme si zvykli. Píseň i videoklip vznikly ve spolupráci s doprovodnou kapelou v rozhlasovém studiu. Kaczi s Českým rozhlasem Ostrava plánovala původně celý koncert, jenže ten musel být vzhledem k současné situaci způsobené pandemií už podruhé přeložen. "Namísto koncertu mě šéf programu ČRo Richard Piskala oslovil s nabídkou natočit v rozhlase nový singl," řekla zpěvačka.

Lenka Nová ke svému albu Dopisy natočila klip k písni Z cest, jehož režie se ujala Hannah Saleh, která si přizvala kameramana Václava Petříčka a střihačku Sabinu Mladenovou. Klip se natáčel v malebné krajině na Liberecku. "Album Dopisy zřejmě dostalo do vínku dělat lidem radost v této složité době. Vím, že je to už dlouhé, o to těžší, když stále nevidíme reálný konec. Proto věřím, že klip přinese povzbuzení a odvede myšlenky na nejrůznější cesty, kam se vypravíme, až toto období skončí," podotkla Nová.

Album bylo inspirováno dopisy, které Nová sbírala od svých fanoušků tři roky. Společně s textaři Tomášem Belkem, Lukášem Pavláskem, Vladem Karuszem a Petrem Linhartem pak posbírané dopisy přetavovala do písňových textů.

Multižánrová zpěvačka Veronika Vítová, která je známá především z vokální skupiny Skety, vydala sólovou desku Průhledný svět inspirovanou básněmi, různými texty, ale i lidovými motivy. K desce vznikl videoklip Honilo dívča kravy. "Tato lidová píseň a její zpracování se žánrově úplně vymyká tomu, co ode mě lidi asi čekají. Vybrala jsem si ji z lásky k české a slovenské lidové hudbě (mám silné kořeny na Slovensku) a když už žiju v Čechách, nechci chodit pro inspiraci daleko. Dobrou volbou pro mě bylo i filmařské duo Van & Haus, kterým jsem dala zcela volnou ruku a důvěru při natáčení a zpracování celého klipu," sdělila Vítová.

Související

Více souvisejících

Hudba kultura Kateřina Kouláková (Kaczi) Petra Göbelová Veronika Vítová

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 30 minutami

před 30 minutami

před 31 minutami

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Ukrajina odpálila na Krym rakety ATACMS. Americká munice už pomáhá

Ruská protivzdušná obrana zničila čtyři rakety dlouhého doletu, které ukrajinské síly odpálily na poloostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany, podle něhož šlo o střely ATACMS dodané Spojenými státy.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy