Skupina Pearl Jam slaví výročí, příští rok bude koncertovat v Praze

Přední představitelé grungeové scény a jedna ze zásadních kapel 90. let Pearl Jam vystoupí 25. července příštího roku v pražské O2 areně. Kapela, která letos slaví 30. výročí své existence, v březnu vydala jedenácté studiové album Gigaton.

Vstupenky v cenách 2320 až 2820 korun budou v prodeji od 31. července. ČTK o tom za pořádající agenturu Live Nation informoval Petr Novák.

Pearl Jam, kteří byli v roce 2017 uvedeni do Rokenrolové síně slávy, v O2 areně vystoupili před dvěma lety. Program nabízející průřez tvorbou americké skupiny podle pořadatelů sledovalo přibližně 18.000 diváků. Pearl Jam se v O2 areně představili v sestavě Jeff Ament (basová kytara), Eddie Vedder (zpěv, kytara), Stone Gossard (kytara), Matt Cameron (bicí) a Mike McCready (kytara).

Do Česka přijedou Pearl Jam pošesté, poprvé se tu představili v roce 1996 na turné k desce No Code. O rok dříve muzikanty z Pearl Jam angažoval do doprovodné kapely pro své turné kanadský zpěvák Neil Young a Praha byla jednou z jejich zastávek. Druhá návštěva Pearl Jam se uskutečnila v roce 2000 v rámci propagace nahrávky Binaural, v roce 2006 přijeli představit album Pearl Jam a poté zahráli v Česku v roce 2012, kdy posluchačům nabídli zejména skladby z alb Ten a Backspacer.

Kapelu založili členové skupiny Mother Love Bone (Ament, Gossard) a společně s kytaristou McCreadym a bývalým bubeníkem Red Hot Chili Peppers Jackem Ironsem nahráli několik demo skladeb, nicméně jim stále chyběl zpěvák. Tím se stal Vedder a brzy pak vznikly základy prvních písní Alive a Once. Debutová deska Ten Perl Jam vyšla v roce 1991 a měla velký úspěch. Kapela má na svém kontě 11 studiových alb, 15 živých nahrávek a tři kompilace.

Související

Více souvisejících

skupina Pearl Jam koncerty kultura Hudba Praha

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 50 minutami

před 50 minutami

před 52 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 7 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

Nemáte děti? Na důchody zaplatíte víc, navrhují lidovci. Piráti jsou proti

Piráti jednoznačně odmítají návrh lidovců na zvýšení důchodových odvodů pro bezdětné. Podle nich je tento záměr kontroverzní, neboť postihuje lidi bez potomků, aniž by vedl k vyšší porodnosti.

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy