LFA: Věříme, že Hradec Králové odehraje svůj první domácí duel na svém novém stadionu

Ve třetím ligovém kole nového ročníku fotbalové Fortuna ligy 2023/24 je na programu mimo jiné v sobotu 5. srpna první domácí duel Hradce Králové, který se utká s Českými Budějovicemi. Otázkou však nadále zůstává, kde se duel bude hrát. Východočeši by si ho přáli odehrát už na svém novém stadionu, jenž je stále nedostavěný. Přes tento fakt ale Ligová fotbalová asociace (LFA) věří, že se duel skutečně na stadionu v Hradci odehraje a odmítá možnost přehození pořadatelství zápasu Českým Budějovicím. V případě, že by hradečtí na svém novém stadionu hrát nemohli, celý podzim své domácí zápasy budou hrát v plzeňském azylu. 

Stavba nového hradeckého stadionu se už tak protahuje, jelikož byl posunut původní termín jeho dostavby na konec letošního července. Jak ale prozradil novinářům náměstek primátorky tohoto východočeského města pro investice Lukáš Řádek (TOP 09), s největší pravděpodobností se stavba ani do tohoto data nestihne zkolaudovat a pokud se to nestihne do zmiňovaného 5. srpna, nastane pro královéhradecké fotbalisty problém. 

Kolaudace stadionu je zatím v nedohlednu, protože dodavatel stavby po úterní prohlídce ještě nedostal od hasičů souhlasné stanovisku k tomu, aby mohla být tolik potřebná kolaudace provedena. Existuje ještě možnost, že by mohl být stadion, respektive jeho fotbalová část, v  předčasném užívání povoleném stavebním úřadem. Onou fotbalovou částí se myslí hřiště, tribuny a gastro úsek. Naopak fotbalovou částí už se nemyslí ubytování a tělocvičny na stadionu. 

"Prohození organizace zápasu podle rozpisu soutěže možné není. Jsem v každodenním kontaktu s firmou Strabag i s domácím klubem. Myslím si, že zápas třetího kola s Českými Budějovicemi v ohrožení není," myslí si Tomáš Bárta, výkonný ředitel LFA, přičemž šéf LFA Dušan Svoboda ho doplnil: "Vnímám to jako administrativní problém. U velkých staveb za stovky milionů korun jsou vždycky nějaké potíže. Je jedno, jestli se jedná o fotbalový stadion, nebo jiný objekt. Věřím, že se to podaří vyřešit a zainteresovaní lidé udělají všechno pro to, aby se zápas třetího kola odehrál v Hradci. Pevně věřím, že se tak stane. Kdyby se to nestihlo, odehraje se zápas v Plzni." 

A právě v tomto západočeském městě by hradečtí “votroci“ museli hrát celý podzim. Navázali by tak na poslední dvě sezóny, během kterých své domácí zápasy hráli taktéž v azylu, ovšem v Mladé Boleslavi. Přes to všechno se východočeský klub díky sympatickým výkonům umístil  v první sezóně na šestém místě, v té druhé pak na osmém místě ligové tabulky. 

Připomeňme, že královéhradečtí dříve hráli na všesportovním stadionu z roku 1966, který už ale delší dobu byl polorozbořený.  Po patnáctileté přípravě vše směřuje ke stadionu splňujícímu kategorii UEFA 4 umožňující hrát na takovémto stadionu mezinárodní zápasy, přičemž by se mělo do nové chlouby královéhradeckého fotbalu vejít až 9300 diváků. 

Související

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.
Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

Více souvisejících

Fotbal Hradec Králové

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Hackeři, ilustrační foto

Hackeři nabourali web KGB, zveřejnili nabídky na spolupráci z Česka

Hackeři, sympatizující s opozicí vůči běloruskému prezidentu Alexandru Lukašenkovi, úspěšně pronikli na server tajné politické policie KGB a zveřejnili online 40 000 udání, včetně nabídek dobrovolné spolupráce, a to i od Bělorusů žijících v zahraničí, včetně Česka.

včera

Satelit, ilustrační foto

Estonsko obvinilo Rusko z rušení GPS signálů

Estonsko obvinilo Rusko z porušování mezinárodních pravidel ohledně vzdušného prostoru tím, že ruší signály navigačního systému GPS. Estonský ministr zahraničí Margus Tsahkna plánuje tuto záležitost projednat se svými partnery v NATO a Evropské unii. Informuje o tom agentura Reuters.

včera

včera

včera

Pálení čarodějnic

Pálení čarodějnic dříve a dnes. Jak se změnil tento zvyk napříč historií?

Poslední dubnovou noc nazývali naši předci nocí Filipojakubskou a spojovali ji s mnohými pověrami a zvyky, které převážně souvisely s lidovou vírou v existenci čarodějnic. Proto se také později začalo v souvislosti s 30. dubnem hovořit o pálení čarodějnic. Jak se podoba lidového svátku během historie proměnila? 

včera

Evropská Unie

Další odchod z EU? Šance jsou malé, neodejde Polsko ani Maďarsko

Odborníci z Polska vyjádřili názor, že pravděpodobnost tzv. polexitu, tedy vystoupení Polska z Evropské unie, je velmi nízká. Tento postoj zazněl v úterý, krátce před oslavami 20. výročí vstupu země do EU, informuje agentura PAP. Podobně nízká je i šance na vystoupení Maďarska.

včera

Donald Trump

Trump dostal u soudu tučnou pokutu za veřejné vyjadřování

Exprezident Spojených států Donald Trump dostal pokutu ve výši 9 000 dolarů (přibližně 211 000 Kč) za opakované porušování nařízení, které mu zakazovalo veřejně komentovat svědky, porotce a další osoby spojené s jeho soudním procesem týkajícím se údajných plateb pornoherečce za mlčenlivost.

včera

Charles Michel, Summit skupiny G7, Hirošima, Japonsko, 19.–21. května 2023

Před 20 lety se EU masivně rozšířila. Michel naznačil, kdy dojde k dalšímu přijímání států

Přijetí deseti států do EU v roce 2004 symbolizovalo odstranění železné opony a překonání historického dělení Evropy. Německý prezident Frank-Walter Steinmeier zdůraznil v úterý na konferenci "20 let Česka v EU" na Pražském hradě, že to byl zásadní průlom. Připomněl, že i tehdy existovaly obavy, zda EU bude schopna zvládnout výzvy spojené s takto rozsáhlým rozšířením.  

včera

včera

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Muž s mečem zaútočil na lidi v Londýně

Muž zaútočil s autem a mečem na lidi na severovýchodním předměstí Londýna. Uvedla to v úterý místní policie, která podezřelého zadržela. Se zraněními bylo hospitalizováno v Hainaultu pět osob, informuje BBC.

včera

včera

včera

včera

včera

Při lyžování v rakouských horách zahynul Čech

V pondělí tragicky zahynul 66letý Čech při lyžování v rakouském horském středisku Kaprun. Uvedla to agentura APA, která uvádí, že Čech nepřežil srážku s 53letým Nizozemcem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy